ANG 13/07/2015
Campanya El Valor dels Aliments: El Comando Col ha realitzat la seva primera missió de salvament vegetal.

L’Associació de Naturalistes de Girona acaba de crear aquest grup de salvament vegetal en horts i camps, contra el malbaratament alimentari. La primera acció ha estat el diumenge 12 de juliol en un camp de cols a la finca de producció ecològica Ecovilosa, de Sant Martí Vell.

Una gran part del malbaratament alimentari global contra el que pretenem lluitar es produeix al camp. Paco Muñoz, de la UAB, ens dóna una dada impactant: un 30 % de la superfície agrària mundial es cultiva per no res, els aliments no seran recollits, seran descartats o acabaran a la brossa.

Amb aquesta acció l’ANG vol sensibilitzar la població sobre aquesta situació, que sovint ve provocada per condicionants comercials, i que el pagès no pot evitar. Durant dues hores 15 activistes dels NATUS han recollit 97 quilos de cols a la finca EcovilosaAquestes cols provenen d’una comanda errònia a la qual no s’ha pogut donar sortida, perquè no s’ha trobat comprador per la quantitat produïda de més.

Ha estat un luxe haver pogut comptar amb el suport logístic i organitzatiu d’Espigoladors, amb qui esperem poder seguir col·laborant. Els aliments s’han entregat al col·lectiu Escudella Solidaria, amb qui s’ha col·laborat durant tota la campanya #‎ElValorDelsAliments‬.

Des de l’ANG agraeixen a tots els activistes que hi han participat, i a en Francesc d’Ecovilosa per la seva disponibiltat i paciència!

Tota la informació sobre la campanya El Valor dels Aliments a: elvalordelsaliments.wordpress.com