burruezo clip image002 1

L’Organització Mundial de la Salut es despenja ara amb un escrit en el qual assenyala que Round-Up, l’herbicida més venut del món, que dona grans beneficis a Monsanto, la gran transnacional de l’agro, podria ser carcinogènic. Diuen els saberuts cervells de l’esmentada entitat que els resultats en humans estan per veure, però que en animals hi ha menys dubtes…

Jo, quan veig aquestes coses, és que em poso dels nervis. D’una banda, ¿és que nosaltres no som, també, animals, en certa manera? I per altra banda, ¿és que les ments benpensants d’entitats com l’esmentada, que reben enormes sous i tenen currículums impressionants, no saben el que sap tothom? Es a dir que el Round-Up és un producte altament tòxic, no només carcinogen, sinó moltes altres coses més.

oms orden mentiras silencioA què juga l’OMS? Com pot ser que l’escrit no hagi arribat abans quan centenars d’informes científics, seriosos i independents, certifiquen l’alta toxicitat d’aquest producte concebut per aniquilar la vida. Quins interessos defensa l’OMS? Per què les seves actuacions no són més contundents contra tot allò que perjudica tant el bé comú?

Deixar el poder en grans institucions que centralitzen el govern del planeta és un gravíssim error. Concentrar el poder significa augmentar els marges de maniobra dels que estan corrompent el món. Com més repartit estigui el poder, millor. Descentralitzem els governs, relocalitzem l’eco-nomia, subvertim tot allò de l’ordre establert que ens fa renegar de la nostra essència natural.

Pedro Burruezo és Eco activista, Director de The Ecologist, assessor de BioCultura, hortolà i compositor.

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here