WWF 21/09/2015
WWF exigeix ​​accions urgents perquè la temperatura del Planeta no pugi #NiungradoMás.

El vaixell solar de WWF ha atracat al port de València com a ambaixador de la campanya #NiUnGradoMas, per cridar a l’acció ciutadana contra el canvi climàtic i exigir més ambició al Govern espanyol de cara a la històrica Cimera del Clima de París. Durant 12 dies, l’organització aproparà a la ciutadania la informació sobre els impactes ja coneguts del canvi climàtic i la urgència d’actuar per mantenir l’augment de la temperatura per sota dels 1,5 graus.

Des d’avui fins al dia 27, la WWF Solar estarà a València com a part de la campanya #NiUnGradoMas, amb la qual l’organització vol mobilitzar la societat de cara a la COP21, la Cimera de Nacions Unides sobre canvi climàtic que se celebrarà al desembre a París. Ja hi ha més de 15.000 ciutadans que s’han unit a la iniciativa al nostre país.

WWF ha inaugurat la campanya en un acte al qual ha acudit Jordi Peris, el regidor d’Energia i Canvi Climàtic. L’organització ha destacat que és essencial que la ciutadania pressioni els governs per aconseguir l’acord ambiciós que el planeta i la humanitat necessita. Més de 15.000 ciutadans ja s’han sumat a la campanya per demanar al Govern espanyol que defensi a París un futur 100% renovable i deixi de donar suport a les subvencions als combustibles fòssils.

En l’actualitat, la temperatura mitjana del planeta ja ha augmentat 1 grau per sobre de nivells pre-industrials, i la tendència és imparable. Des de l’any 2000, s’han produït 14 dels 15 anys més càlids mai registrats, i 2015 va camí de marcar un nou rècord.

Com a part de la campanya # NiUnGradoMás, WWF ha destacat alguns dels impactes més greus que es produiran si l’augment de temperatura supera els 1,5 graus: incendis més devastadors, sequeres prolongades, desaparició d’espècies, augment del nivell del mar .. . Segons les prediccions científiques, la conca Mediterrània és una de les regions del planeta més vulnerables davant els efectes del canvi climàtic. De fet, moltes regions a Espanya s’han vist afectades ja per un augment de la freqüència i intensitat de les onades de calor, sobretot, en la meitat sud de la península.

Mentre el WWF Solar estigui a València, els ciutadans podran visitar el vaixell a la Marina Reial Joan Carles I i realitzar petites travessies a bord per conèixer els beneficis de les energies renovables. Vuit voluntaris de l’organització estaran a les tardes a la Plaça de la Verge per sensibilitzar sobre els impactes i la importància d’actuar davant del canvi climàtic. A més, es realitzaran dos tallers amb associacions juvenils, i el dissabte 26 WWF se sumarà a València a les mobilitzacions nacionals pel clima.

Juan Carlos del Olmo, secretari general de WWF, recorda que: ‘Encara estem a temps d’evitar les pitjors conseqüències del canvi climàtic, però el planeta no pot esperar més. El moment d’actuar és ara perquè som l’última generació que pot posar fre al canvi climàtic ‘. I afegeix: ‘Exigim al Govern que defensi a la Cimera del Clima de París un model energètic 100% renovable’.