CCPAE 05/10/2015
IFOAM EU publica un informe que defensa la producció ecològica per alimentar el món.

El moviment orgànic europeu llança un informe per contribuir al debat sobre com alimentar el món, tema central de l’EXPO de Milán d’aquest any. L’organització europea s’uneix així a la xarxa d’acció que fa una crida per defensa que l’alimentació orgànic pot alimentar la població mundial.

L’informe, sota el títol ‘Alimentant la població: l’agroecologia per nutrir el món i transformant el sistema agroalimentari’, pretén donar resposta al desafiament de com alimentar 7.000 milions de persones arreu del planeta.

El president d’IFOAM-UE, Christopher Stopes, ha declarat que “la qüestió de l’alimentació al planeta s’enfoca des d’un angle equivocat, centrant-se exclusivament en la intensificació de la producció, que apuntala la dependència col·lectiva dels sistemes industrials que no compleixen amb les necessitats de les persones i destrueixen el medi ambient”. I afegeix: “Hi ha una necessitat urgent de transformar els sistemes agroalimentaris existents cap a sistemes agroecològics sostenibles i la investigació científica està demostrant que és necessari un canvi global”.

El document fa una crida per a què la Unió Europea porti a terme un programa d’investigació de mil milions d’euros sobre agroecologia i per a la transformació del sistema agroalimentari actual.

Descarrega aquí l’informe – estudi d’IFOAM-EU