Fira d’Alimentació i Salut 07/10/2015
VIII Fira d’Alimentació i Salut: el 24 i el 25 d’octubre a Balaguer.

La VIIIa Fira d’Alimentació i Salut, fira organitzada per Slow Food Terres de Lleida i Dolça Revolució, se celebrarà els pròxims dies 24 i 25 d’Octubre a Balaguer. La fira es basarà en la promoció del la producció ecològica i de proximitat, la divulgació del coneixement i la crítica constructiva al sistema sanitari, proporcionant i creant alternatives naturals “low cost” als tractaments convencionals.

Es duran a terme una àmplia varietat de conferències i noms rellevants dins el món de la salut. Professionals i investigadors que parlaran sobre temes tan diversos com la salut mental, l’horteràpia, els xenobiòtics o la nova medicina germànica, entre d’altres.

Dintre del marc de la fira també tindrà lloc un espai dedicat al Mercat de la Terra, que pretén promocionar els petits productors artesanals i de proximitat. S’hi poden trobar aliments ecològics, plantes medicinals, seques i vives, ungüents, cosmètics naturals, etc. Un dels atractius d’aquesta fira és l’especial cura en la selecció de productors, intentant promocionar l’economia local, la producció de proximitat, artesanal i ecològica. Els aliments han de ser nutritius i s’han d’elaborar respectant el medi ambient i garantint unes condicions dignes de les persones que els produeixen.

També es pot gaudir d’un bon nombre de tallers i degustacions pensats per posar a la pràctica els sentits i habilitats. En la línia de compartir coneixement, són els mateixos expositors que realitzen bona part dels tallers i degustacions i expliquen les tècniques i secrets de l’elaboració dels seus productes. Hi haurà degustacions guiades, on els productors explicaran de primera mà com estan elaborats i com s’han de menjar per extreure’n totes les qualitats. Vins blancs, rosats i negres, cerveses artesanes, xocolates, productes de mel, formatges, etc.

Tota la informació a www.alimentacioisalut.com