EFE Verde 20/11/2015
Un nou símbol incorporat als envasos en facilita el reciclatge.

Un nou símbol incorporat als envasos ajudarà els ciutadans a identificar el contenidor que han d’usar per dipositar aquests residus, ja siguin de plàstic, metàl·lics i brics, de paper i cartró o de vidre.

(Imatge: Nou símbol de reciclatge d’envasos. Imatge facilitada per Ecoembes)

Així ho ha anunciat Ecoembes, empresa encarregada de la recollida selectiva i de la gestió dels residus d’envasos, si VII Trobada Anual per a Empreses, a les quals ha animat a incorporar aquest símbol “progressivament i de manera voluntària”.

Segons Ecoembes, es tracta d’ajudar els ciutadans a identificar on han de dipositar els residus d’envasos, de manera que el distintiu pot ser diferent per a cada un dels tres contenidors disponibles per a la recollida selectiva (groc, blau i verd).

Impuls ciutadà

La separació a les llars, explica Ecoembes en un comunicat, és un gest imprescindible per al procés de reciclatge, i són els ciutadans els que donen començament al cicle, però en ocasions sorgeixen dubtes sobre on dipositar determinats materials.

Per això, mitjançant la seva adhesió a aquesta iniciativa, les empreses han de donar un pas més en el seu compromís amb la cura de l’entorn i reforçaran el seu paper com a agents de sensibilització ambiental, ha destacat Begoña de Benito, directora de Relacions Institucionals i Empreses Adherides d’Ecoembes.

“Aquest nou segell -ha afegit- suposa un pas més cap a la construcció d’una societat més sostenible en què tant empreses com a ciutadans i administracions treballem conjuntament en la cura del nostre entorn”.

Compromís empresarial

El símbol, que ja s’han compromès a incorporar companyies com Campofrío, Coca-Cola, Consum o Qualitat Pascual, no té costos addicionals per a les empreses, que comptaran amb un servei d’assessorament al telèfon 900 848382 i un Manual d’Ús per a Empreses , disponible al web www.ecoembes.com.

IMG_8487