georg lemperg

La regalèssia és una planta herbàcia perenne de la família dels pèsols. Té propietats medicinals incloent antivirals, antimicrobianes, antiinflamatòries, i efectes d’augment de la pressió sanguínia – depenent de la dosificació. La regalèssia també s’utilitza en moltes fórmules de medicina tradicional xinesa per harmonitzar els ingredients i és aproximadament 50 vegades més dolça que el sucre.

La regalèssia ecológica que utilitzem i que es cultiva a Espanya s’obté a la vora del Riu Ebre – en la seva majoria entre Navarra i Saragossa. La regalèssia creix millor en ambients semiàrids, preferentment prop dels rius. És una planta silvestre que pot ser collida de forma sostenible en cicles de tres a quatre anys sense haver de ser replantada ni te disminució de rendiment en general.

te regalizLa recol·lecció és bastant senzilla. En primer lloc, el sòl es llaura amb un tractor. Llavors els treballadors que cullen la regalèssia treuen les arrels que surten fora de la terra – les que queden a la terra tornaran a créixer amb tota la seva força en tres o quatre anys.

Per als productes orgànics, la traçabilitat és molt important pel que és obligatòria una documentació completa de la ubicació física de cada un i de tots els camps per a cada lot.

Les arrels de regalèssia són desprès agrupades i portades a les instal·lacions d’assecatge en càrregues completes. L’etapa d’assecat és la part més integral de la producció, ja que només un assecat correcte assegura que no es desenvoluparan ni ochra ni aflatoxines. Per descomptat, comptem amb una política d’anàlisi per assegurar científicament que tot ha estat portat correctament al 100%. Després de l’assecat, el producte es talla per l’anomenat tall de borsa de te. Aquest és exactament la mateixa mida de tall de 0,25-2 mm que trobareu a les nostres bosses de te.

Un cop tallada la regalèssia és enviada a les nostres instal·lacions de producció, on combinada amb una sèrie d’altres herbes i espècies exòtiques, queda, finalment, a l’espera de ser gaudida pels nostres clients a tot Europa en els tes que gustosament els servim.

Autor: Georg Lemperg,  European Sourcing Manager Yogi Tea®
Consultor: Alberto Garcia, Director d’Herbes del Molí

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here