SEAE 07/12/2015
Jornada “Divulgació científica i aliments ecològics: Diguem la veritat”.

La demanda d’aliments ecològics continua creixent any rere any al nostre país des de fa més de 20 anys, a partir de la producció agrària ecològica oferint nombrosos beneficis ambientals i per a la salut, comprovats a través d’estudis realitzats amb prou rigor científica. No obstant això, aquests aspectes no s’han divulgat adequadament entre els ciutadans del nostre país, que no arriben als nivells de consum de països del seu entorn.

A més, amb freqüència apareixen als mitjans informacions que qüestionen aquestes troballes científics, basats en afirmacions especulatives no contrastades, que es difonen ràpida i fàcilment per les xarxes socials i els mitjans de comunicació (periodisme sensacionalista), amb la intenció de persuadir al consumidor de consumir i crear un estat d’opinió contrari als aliments ecològics, a l’emfatitzar que no hi ha diferències entre aquest mètode i el convencional provocant enormes pèrdues en el sector de l’agricultura ecològica.

És legítim actuar d’aquesta manera?; S’ha de perseguir aquesta conducta?; Com s’ha de transmetre la veritat als consumidors ?; Com podem divulgar la veritat als ciutadans?, què pot fer un operador ecològic en aquesta situació?. Aquestes són algunes preguntes que s’abordaran en aquest esdeveniment.

Objetius

– Difondre els beneficis nutricionals i per a la salut dels aliments ecològics;
– Divulgar els avantatges ambientals de la producció ecològica d’aliments;
– Impulsar el periodisme de divulgació basat en evidències científiques.

Programa

09h15 Benvinguda
09h30 El periodisme de divulgació científica. C Navia, presidenta de l’Associació de Periodistes d’informació ambiental (APIA)
10h00 La qualitat dels aliments ecològics: beneficis nutricionals. MD Raigón, presidenta de la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica (SEAE)
10h30 Impactes ambientals de l’agricultura ecològica. A Cerdà (UV), (pc)
11h00 Aliments ecològics i salut. Metge (pc)
11h30 Esmorzar (ecològic) – Debat. Mod .: Representant CAECV. Convidats: Repr. Villareal CF (pc), R Baptista (tennista), J Valenzuela (APIA), JA Rico (agricultor ecològic), V Sanz (agricultor ecològic), C Martínez (Assoc. Consumidors Vland Solaris), P Aizpuru (Ecorganic )
13h00 Fi

Inscripció

Places limitades. Si ets periodista, aquestes relacionat / a amb el món de la informació, ets operador ecològic o vols saber com divulgar els beneficis de l’agricultura ecològica, inscriu-te gratuïtament a: FORMULARIO DE INSCRIPCIÓN

El dia 9 de desembre rebràs confirmació de la teva participació.

Més informació: seae@agroecologia.net