migueal angel montesinos

La quinoa real és un pseudocereal que conté tots els aminoàcids essencials, i comparat amb altres cereals, té una major quantitat de proteïna, fibra, fòsfor, magnesi, ferro i calci. Això la converteix en l’aliat perfecte per a qui vulgui cuidar la seva salut, especialment vegetarians i esportistes que busquen una aportació proteica d’origen vegetal. La seva delicada i harmoniosa barreja amb arròs, reforça la seva fàcil digestibilitat.

El procés d’elaboració

Per obtenir la beguda de quinoa real i arròs seguim un mètode patentat que extreu la beguda sempre des del gra complet del cereal i no des de la farina del mateix. Això li dóna un extra de sabor i de puresa. El procés que se segueix és bastant artesanal:

1. Es recepcionen els materials des del seu lloc d’origen: arròs argentí, quinoa real boliviana, oli de gira-sol italià i sal marina.

2. Per a la producció, es couen els grans sencers dels dos cereals per separat i mitjançant un procés de centrifugació, s’extreu el màxim de líquid.

asisehace quinuareal

3. Es realitza la barreja de tots els ingredients i posteriorment es filtra per aconseguir una beguda amb textura suau i neta.

4. Finalment, es procedeix a esterilitzar la beguda entre 1 i 5 segons a 140º-150ºC.

5. Un cop esterilitzada, s’envasa directament en brics asèptics i esterilitzats que ja es preparen tal qual, per a procedir al seu etiquetatge i posterior distribució com a beguda certificada sense gluten. Cada lot de producció té la seva corresponent anàlisi de gluten.

Una beguda amb identitat

Encara que diversos països cultiven quinoa, només podem anomenar quinoa real a aquella varietat conreada al voltant dels salers de Coipasa i Uyuni (el major desert de sal continu del món), situat al sud de Bolívia, entre 3.600 i 4.000 m d’alçada, i reconeguda amb Denominació d’Origen. La recollida de la quinoa real està duta a terme per l’associació de comerç just ANAPQUI.

Autor: Miguel Ángel Montesinos, CEO de Quinua Real