report no patents on plants 2015

En una resolució recolzada per la gran majoria dels seus membres, el Parlament Europeu ha pres una posició clara contra la concessió de patents sobre plantes tretes de tècniques tradicionals (“essencialment biològic”). En la seva declaració, això diu que els productes obtinguts a partir de processos essencialment biològics, com plantes, llavors, característiques natives i gens deuen per tant quedar exclosos de la patentabilitat.

A més, els fitomilloradors no haurien de ser bloquejats per patents de tenir accés a la diversitat biològica necessària per a la seva posterior reproducció. Els membres del Parlament Europeu insisteixen a més que les prohibicions en la llei de patents europea existent per excloure les patents sobre varietats de plantes i la multiplicació convencional, no estan soscavats pel tipus de falsa interpretació actualment seguida per l’Oficina Europea de Patents (EPO) . No fa gaire, l’OEP va concedir diverses patents sobre els tomàquets, el pebrot i el bròquil derivat d’encreuament i selecció.

La resolució també expressa la preocupació que els monopolis de patents siguin una amenaça per a la seguretat alimentària mundial i poden posar obstacles als ramaders en els esforços per combatre el canvi climàtic. S’entén que les patents estan en contra dels interessos dels petits i mitjans criadors. Amb aquesta resolució, el Parlament Europeu ha reafirmat una resolució similar de maig de 2012.

“La resolució cau del costat de les organitzacions de la societat civil, que exigeixen l’exclusió de tots els processos de cria i reproducció, característiques de les plantes i animals, gens, plantes i animals, així com els aliments derivats dels mateixos des de la patentabilitat “, diu Christoph Then de la coalició internacional No Patents on Seeds!. 

“Ara li correspon a la Comissió Europea i els Governs europeus el assegurar-se que l’EPO actua en conseqüència.”

No Patents on Seeds! és una coalició internacional d’organitzacions de la societat civil. S’ha publicat recentment un informe que conté una visió general de les patents concedides per l’OEP i una anàlisi jurídic. L’informe destaca a més la necessitat d’una acció més política.

La convocatòria feta per la Coalició internacional No a les patents de Llavors! per aturar aquestes patents té el suport de diversos centenars d’organitzacions de tot Europa. La coalició No a les patents de Llavors! compten amb el suport de Arche Noah (Àustria), Bionext (Països Baixos), The Berne Declaration (Suïssa), GeneWatch (Regne Unit), Greenpeace, Misereor (Alemanya), Development Fund (Noruega), NOAH (Dinamarca), No Patents on Life (Alemanya), ProSpecieRara (Suïssa), Xarxa de Llavors (Espanya), Rete Semi Rurali (Itàlia), Reseasu Semences paysannes (França) i Swissaid (Suïssa). Tots ells estan demanant una revisió de la Llei sobre Patents Europea per excloure material de reproducció, els processos de cria, les plantes i els animals, les seves característiques, els seus components genètics, la collita i els aliments derivats dels mateixos des de la patentabilitat.

La resolució AQUÍ.

Descarrega l’informe AQUÍ.

La petició AQUÍ.

Més informació a: www.no-patents-on-seeds.org

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here