eco valencia

CAECV 18/01/2016
Els agricultors i elaboradors d’aliments valencians mostren un marcat interès en la producció ecològica.

El nombre d’operadors creix a la Comunitat Valenciana un 8% i el d’hectàrees un 6% segons les dades de 2015 del CAECV.

L’agricultura ecològica, de nou, ha experimentat un creixement important a la Comunitat Valenciana durant l’any passat, tant en superfície com en nombre d’operadors, segons les dades del Comitè d’Agricultura Ecològica (CAECV) corresponents a 2015.

Les estadístiques de 2015 del Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) mostren un creixement del nombre d’operadors (agricultors, ramaders, aqüicultors, empreses i importadors) de més del 8% el 2015 respecte l’any anterior. De 2.078 operadors inscrits al CAECV en 2014 s’ha passat a 2.251 en 2015. Igualment ha crescut la superfície dedicada a aquesta producció en més d’un 6% ja que en 2014 havia 69.208 hectàrees censades i el 2015 s’ha arribat a 73.656 has.

Segons el seu president José Antonio Rico “Aquest passat any 290 productors van decidir convertir les seves explotacions o part d’elles en producció ecològica, és una aposta important i el sector espera un suport decidit per part de l’administració autonòmica en matèria d’ajuts, formació i assessorament per a que les seves explotacions acabin sent rendibles “. L’activitat empresarial també va créixer amb 51 noves sol·licituds d’empreses i 9 importadors més la qual cosa demostra segons Rico que “És un sector econòmic important perquè hi ha una creixent demanda d’aquest tipus de productes a Europa. Espanya i la nostra comunitat ha d’incentivar el consum d’aliments ecològics més respectuós amb el medi ambient i la salut humana “. Encara que va subratllar “Estem vivint el millor moment de consum de la nostra comunitat i Espanya però necessitem arribar a mes consumidors. L’agricultura ecològica ja és una opció econòmica real dels agricultors valencians “.

La província de Castelló és on més ha crescut el nombre d’operadors amb un 14%, seguit de València amb el 9% i Alacant amb un 4%. A destacar així mateix el creixement de les empreses ecològiques amb un 8% i sobretot el dels importadors, més d’un 24% l’any 2015, el que indica l’excel·lent moment econòmic d’aquest sector i el fort increment del consum.

La ramaderia ecològica ha crescut un 8% però segueix sent molt limitada respecte a l’agricultura, encara que compta amb un enorme potencial de cara al futur. Encara amb xifres inferiors a les d’altres comunitats autònomes es detecta un creixent interès dels ramaders per produir de forma ecològica que reclamen més implicació.

La Comunitat Valenciana és la sisena en superfície ecològica de tot l’Estat espanyol i la tercera en nombre d’elaboradors. Per cultius, els que més han crescut són la viticultura ecològica, fonamentalment a la comarca d’Utiel-Requena o els cítrics, especialment les llimones de la província d’Alacant.

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here