Vinum Nature 24/01/2016
El Saló Internacional Vinum Nature celebra la seva quarta edició el dia 4 d’abril al Museu Marítim de Barcelona.

El saló professional de vins ecològics s’estableix a la ciutat comtal i treballa per consolidar-se com una de les fires més importants del sud d’Europa per a aquesta categoria de vins.

Amb gairebé un centenar de cellers expositors i l’assistència de prop de 2.000 professionals del sector, el Saló VN·Bcn’16 s’obre camí perquè no hi hagi distribuïdor, importador, comunicador gastronòmic o establiment de la restauració que no conegui els principals cellers de producció ecològica i els seus millors vins.

Ecomundis Editorial, empresa organitzadora de l’esdeveniment, presentarà la cinquena edició de la Guia Vinum Nature, única publicació que cataloga de forma exclusiva els vins ecològics del país i que en els seus capítols introductoris descobreix aspectes bàsics d’agroecologia, sostenibilitat o de la seva enologia. Noves entrevistes i l’aportació de dades inèdites d’interès són elements clau per animar al consumidor a conèixer, comprar i consumir els vins més saludables a les botigues i restaurants.

A la Guia VN es poden trobar vins ecològics, biodinàmics i sense sulfits; saber el preu de cada vi, el seu contingut en sulfits o si es van obtenir mitjançant verema manual o llevats indígenes. Conèixer quines regions vitivinícoles els produeixen o saber que existeix un 18% de l’oferta de vins ecològics espanyols a un preu PVP inferior a 6€, amb una mitjana global de 12,4€, import pel qual podem trobar grans vins.

Els vins ecològics estan prenent importància a Espanya, no només en matèria d’hectàrees de vinya, sinó també quant al nombre de cellers i referències de vi elaborat.

Com a exemple, a l’última edició d’aquesta publicació es destaca la regió catalana, on es situa el major nombre d’operadors que elaboren vi ecològic embotellat sota D.O. Entre 2012 i 2015, Vinum Nature ha catalogat ja més de 450 cellers elaboradors en actiu i ha referenciat i valorat en les seves edicions prop de 1.500 vins en col·laboració amb 25 sommeliers i enòlegs.

Imagen Feria VNBcn15 General

El director de VN, Pablo Chamorro, insisteix que “al nostre territori vitivinícola neixen alguns dels millors vins ecològics del món”, però que seguim a la cua en matèria de la seva promoció si ens comparem amb França i Itàlia. Dos Comissaris d’Agricultura de la Unió Europea ja han reconegut aquest capital vitivinícola en dues edicions de la Guia VN. Ecomundis espera comptar amb nous suports Fde les diferents institucions i d’altres patrocinadors, per així continuar distingint i divulgant les elaboracions més saludables i la gran tasca dels cellers que aposten per una producció ecològica i més sostenible del vi. Pablo Chamorro afegeix, “Els que realment creiem en aquests camps hem de passar dels discursos ecoromàntics a l’acció i, en això, ja ens porten molt avantatge altres països”.

La demostrada qualitat dels vins, pren també protagonisme a Vinum Nature amb l’organització dels premis Golden Leaf Awards (Guardons Pàmpol Daurat), concurs que valora anualment la mostra més gran i representativa de vins d’aquesta categoria. Blanca Ozcáriz, Vicepresidenta de la Societat Espanyola de Ciències Sensorials, coordinarà aquest any l’equip de tast, labor que ja han desenvolupat fins avui Xavi Nolla i Òscar Bosquet en les seves anteriors edicions. Fruit d’aquesta labor, seran presentats els 100 vins Golden Leaf, vins que recomanaríem per a qualsevol taula o que hauríem de trobar en els restaurants sota l’indicatiu “Vi Ecològic Golden Leaf”.

Tota la informació sobre Vinum Nature 2016 a www.vnbcn.com