Lettuce

SEAE 04/03/2016
La Conselleria d’Agricultura de la C.Valenciana col·labora amb la xarxa iberoamericana de agroecologia.

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural del País Valencià va obrir una línia de col·laboració amb la Xarxa Iberoamericana d’Agroecologia per al Desenvolupament de Sistemes Agrícoles Resilients al Canvi Climàtic (REDAGRES), de la qual forma part també la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica (SEAE).

L’objectiu, segons informa la Generalitat en un comunicat, és rebre assessorament i aprendre estratègies d’adaptació dels camps de conreu a circumstàncies climàtiques extremes i convertir-los en resilients front al canvi climàtic.

Amb aquest propòsit, la consellera Elena Cebrián s’ha reunit aquest matí amb la presidenta de la Societat Científica Llatinoamericana d’Agroecologia (SOCLA) Clara Nicholls i el coordinador de REDAGRES Miguel A Altieri, experts en l’adaptació i mitigació del canvi climàtic des de la perspectiva de l’agroecologia.

En el transcurs de la reunió s’han debatut les possibilitats i oportunitats que ofereix el pas dels cultius a l’agricultura ecològica, mitjançant actuacions de formació a agricultors i l’intercanvi d’experiències amb aquells que ja conreen de forma ecològica, per conèixer de primera mà els avantatges de la reconversió.

Altieri ha explicat a la Consellera que la reconversió del cultiu tradicional a l’ecològic passa per tres fases, la primera d’elles consisteix a fer un ús eficient de les entrades, la següent fase seria la progressiva substitució d’aquests productes, per arribar a una tercera fase que seria el pas a l’agricultura ecològica.

Elena Cebrián ha subratllat que la Comunitat Valenciana té un clar potencial d’adaptació a l’agricultura ecològica i “el nostre treball consisteix a enfortir l’estructura de producció i comercialització i per això anem a comptar amb l’assessorament d’experts de la talla dels que avui ens visiten”.

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here