Vegetalia 27/03/2016
Com eliminar toxines.

Gaudir d’una bona salut té molt a veure amb les toxines que s’acumulen en el nostre cos. Aquest s’encarrega d’eliminar-les amb els seus propis mecanismes però de vegades el volum és tal, que no són suficients. Per això, cal ajudar-lo a través d’un pla detox o dieta depurativa perquè recuperi el seu equilibri.

L’estrès, el cansament, algunes malalties o al·lèrgies poden ser l’indicatiu que alguna cosa no funciona en el nostre organisme, i que tenim un excés de toxines. Avui en dia el nostre cos està exposat a efectes nocius com la contaminació, l’ansietat o la mala alimentació, fets que comporten un increment de la presència de toxines en l’organisme.

Els ronyons, el fetge, els pulmons, la pell i els intestins netegen el nostre cos diàriament i expulsen els elements nocius, però moltes vegades aquests mecanismes no són suficients i no sempre poden eliminar totes les toxines que s’han acumulat. Els mals hàbits en la nostra vida: manca d’exercici, poca aigua, mala alimentació i estrès són les causes més freqüents.

Per ajudar al nostre organisme a recuperar el seu equilibri i a eliminar totes les toxines és molt recomanable un cop l’any realitzar un detox o dieta depurativa d’una o dues setmanes a partir de consumir certs aliments i evitar-ne d’altres. Aquest tipus d’alimentació permetrà netejar el cos de totes aquelles substàncies nocives.

Paral·lelament al pla detox també podem incorporar certs canvis hàbits en el nostre dia a dia que ajudaran en aquest procés:

– Incrementar el consum de fruites i verdures, ja que són una bona font d’antioxidants i de diürètics naturals. Per exemple, la llimona, el raïm, l’api o els espàrrecs.
– Evitar els làctics, el sucre i els aliments processats.
– Reduir el consum de proteïna animal, i augmentar el de la proteïna vegetal com el tempe, el seità o el tofu.
– Augmentar la quantitat de cereals i llegums.
– Mastegar bé els aliments.
– Beure dos litres d’aigua diaris i afegir algunes infusions depuratives.
– Optar per mètodes de cocció més saludables com al vapor, a la planxa o bullit.
– Si es consumeix carn triar gall dindi, conill o pollastre. I en el cas del peix el blanc.
– Sopar aviat per facilitar la digestió.
– Fer almenys una hora d’exercici físic cada dia.
– Respirar profund i practicar algun tipus d’activitat relaxant com el ioga o la meditació.

La primavera és una estació fantàstica per donar una pausa al nostre cos i eliminar les toxines gràcies a un detox. T’animes?

Descobreix més informació interessant a www.vegetalia.com