el tomate es una fruta una hortaliza una verdura ampliacion

Aquesta setmana, una àmplia coalició a nivell europeu està iniciant una oposició massiva contra una patent de l’empresa suïssa Syngenta en els tomàquets produïts mitjançant mètodes convencionals. Mobilitzarem a milers de persones durant el període de l’oposició que dura fins al 12 de maig. Les organitzacions que participen en aquesta acció augmentaran també la pressió sobre els polítics europeus perquè prenguin mesures contra les patents sobre plantes i animals.

El 2015, l’Oficina Europea de Patents (EPO) va atorgar la patent EP 1.515.600 a Syngenta, que reivindica els tomàquets amb un contingut elevat dels anomenats flavonols. Aquests compostos són suposadament beneficiosos per a la salut. La patent cobreix les plantes, les llavors i els fruits. Aquesta anomenada “invenció”, però, és simplement un producte de l’encreuament de tomàquets dels països d’origen (Amèrica Llatina) amb varietats actualment cultivades en els països industrialitzats. D’altra banda la Llei de patents Europea prohibeix les patents en varietats de plantes i en reproducció convencional. En conjunt, han estat presentades a l’EPO fins al moment al voltant de 1400 sol·licituds de patents en cultiu convencional i al voltant de 180 patents estan ja concedides.

“Esperem que el major nombre possible de persones donaran suport la nostra oposició i ens ajudin a pressionar als polítics per posar fi a les patents sobre plantes i animals. Les grans corporacions estan abusant del sistema de patents per tal de prendre el control de la producció d’aliments “, diu Christoph Then de No Patents on Seeds! (No a les patents sobre les Llavors)! “Hem de parar-los ara.”

L’oposició està sent organitzada per membres de la coalició internacional No Patents on Seeds! com Arche Noah a Àustria i Declaració de Berna a Suïssa. A Alemanya, Campact és un dels organitzadors, i l’àmplia organització de la UE WeMove també participa.

El resultat de l’oposició massiva es presentarà a l’EPO el 12 de maig. El mateix dia, la Comissió de la Llei de patents durà a terme una reunió. Aquest Comitè inclou delegats dels països membres de l’Organització Europea de Patents. A la reunió, el Comitè examinarà l’aplicació de les prohibicions actuals en la llei de patents, que exclouen les patents de varietats vegetals i animals i en el cultiu convencional. Actualment, aquestes prohibicions són aplicades per l’EPO en una forma que les fa ineficaços. Les organitzacions que impulsen l’oposició massiva estan exigint que els països membres de l’Organització Europea de Patents prenguin ara mesures decisives per posar fi a noves patents sobre plantes i animals. El Consell d’Administració, que pot prendre decisions sobre les normes d’aplicació de les prohibicions tindrà la seva propera reunió a finals de juny.

– La patent

– La convocatòria d’oposició massiva

Raons de l’oposició

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here