Enric

No és normal en els temps que corren trobar persones que aconsegueixen amb gran esforç grans èxits, amb autosuficiència i cohesió social. Fitness, associació sense ànim de lucre, que entre altres activitats solidàries organitza des de fa més de 30 anys la fira BioCultura a Madrid (també organitza les edicions de Barcelona, ​​València, Bilbao i Sevilla), que s’ha convertit en la fira de major envergadura a Europa, porta al gran públic cap al coneixement dels productes ecològics i el consum responsable.

I el porta tot i el màrqueting malèvol que envaeix les xarxes socials i els mitjans de comunicació (TV, Ràdio) amb mitges veritats, difonent les estel·lars celebracions de fires que ho volen abastar tot com “Alimentària”, volen que siguem allà, ens expliquen les excel·lències d’una fira que no té “ànima” però sí “poder”, el suficient perquè el sindicat dels treballadors del metro de Barcelona facin aturades intermitents mentre se celebra per cridar l’atenció.

On és la voluntat política per donar suport a la normalitat i l’equilibri social?

Per què en una sola edició de BioCultura Barcelona o Madrid assisteixen més de 70.000 visitants? Perquè a BioCultura es donen més de 400 activitats paral·leles amb ponències i conferències que ens parlen de la salut i el benestar, de l’agricultura ecològica per portar aliments fins a les nostres taules lliures de productes químics nocius. Recordin que els productes químics per a l’agricultura van ser implantats durant les fams després de la Segona Guerra Mundial a Europa. Amb el Pla Marshall dels Estats Units d’Amèrica, es va aconseguir un creixement ràpid d’aliments per poder nodrir a la població, quina bona publicitat tenien les multinacionals del sector agrícola, “Hem salvat a Europa de la fam!” “Compreu els nostres productes químics per combatre plagues i augmentar la vostra producció i guanyar més diners! “

El resultat ja ho estem vivint en els nostres dies amb l’augment del “càncer” i amb productes que no nodreixen ni saben a res, “pa per avui i fam i malaltia per demà”.

Les botigues d’alimentació / supermercats o grans superfícies estan dominades per aquelles marques que gairebé són de la nostra família, les que apareixen cada dia a la tv, ràdio i xarxes socials,… darrere hi ha els lobbies de l’alimentació, dirigint-nos on ells volen… a la prestatgeria on està el seu producte que pagarem en caixa, “manipulació alimentària”, uns pocs pensaran somrient “Nosaltres Alimentem al Món” i la veritat és que ho fan i ara també volen copar el sector de l’alimentació ecològica…

Hi haurà alguna força política prou valent per reeducar una societat plena de colesterol i mals hàbits?, esperem que aviat aparegui a Espanya una força política, com Els Verds a Alemanya, que sempre donen la vara i frenen les bogeries de les multinacionals.

Autor: Enric Urrutia, director – editor de Bio Eco Actual