cierre 668

BioCultura Barcelona 09/05/2016
BioCultura: La primavera BIO en plena eclosió. Públic i empreses emocionats pel triomf de l’ecològic.

BioCultura Barcelona ha protagonitzat aquest cap de setmana, al Palau Sant Jordi, un èxit total i rotund. La Fira de Productes Ecològics i Consum Responsable ha superat les seves pròpies expectatives i s’ha saldat seu 23è edició amb un rècord de participació de més de 70.000 de visitants i 700 expositors, amb passadissos i sales de gom a gom i un ambient formidable.

Aquesta ha estat la tònica general de quatre dies molt intensos on consumidors i productors ecològics s’han donat cita en un clima lúdic: el rigor i la professionalitat s’han donat la mà amb l’activisme i el compromís mediambiental.

Un dels plats forts de la fira ha tornat a ser el showcooking eco-gastronòmic, que ha estat un constant bullir d’xefs, nutricionistes i professionals dels fogons que aconsellaven i proposaven variades receptes creatives, novetats de productes i tendències en la forma de cuinar-los i consumir-los; des de cuina divertida amb algues per a nens, fins a una jam session amb eco-xefs vegans; penjant el cartell de “complet” durant totes les sessions.

Altres sectors que han atret igualment l’atenció dels milers de visitants que s’han acostat han estat el de serveis, com ara cooperatives de consum d’energia i de telefonia mòbil alternatives, la primera administració de finques i lloguers que s’autodefineix com “transparent, ecològic i social “, amb l’objectiu de crear comunitats cohesionades, hàbitats saludables, reduir l’impacte mediambiental del servei, ser transparents en la seva gestió econòmica i impulsar l’economia social i solidària.

Una cooperativa de telecomunicacions sense ànim de lucre l’objectiu és contribuir a transformar el model econòmic actual a través del consum. Cooperatives que presentaven una interessant alternativa per produir i comercialitzar energia de fonts 100% renovables, com a resposta a l’actual model energètic basat en combustibles fòssils, que és insostenible. La cooperativa està al servei dels socis de manera eficient, transparent i responsable.

Segons declaracions de la directora de la fira, Ángeles Parra: “el sector de la producció ecològica no para de créixer i ja s’ha arribat a aquest boom que ja esperàvem des de fa anys”. En aquest sentit, Parra declara que “l’Administració ha de donar suport com a mínim a aquest en el seu creixement, ja que és un sector dinàmic, actiu i convenient, que fins i tot en plena crisi econòmica està creant riquesa i ocupació”.

La fira, al seu torn, necessita ja de forma urgent d’un espai més ampli i preparat per poder acollir a la quantitat d’empreses que s’estan creant i a un públic cada vegada més majoritari. “El potencial de creixement és evident”, ha assegurat.

D’altra banda, la fira aquest any ha hagut de patir tancaments intermitents per superar l’aforament permès del Palau Sant Jordi, “així és que també per aquest motiu necessitem buscar solucions urgents. Els ciutadans cada vegada més conscienciats s’acosten a BioCultura a conèixer uns productes i serveis que els donin major garantia des del punt de vista de la salut i també de tipus mediambiental…”

L’organització ja està treballant en la propera convocatòria de BioCultura, que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d’octubre al BEC de Bilbao.

Tota la informació sobre BioCultura a www.biocultura.org