Ecohorts Castellar 21/05/2016
Jornada de portes obertes a Ecohorts Castellar, a Castellar del Vallès (Barcelona).

Amb l’arribada del bon temps, el proper diumenge 29 de Maig Ecohorts Castellar prepara una jornada de portes obertes per donar a conèixer les seves instal·lacions i novetats més recents, a més d’ una exposició de les seves Gallines Araucanes.

Aquestes gallines són una espècie de gallines de tamany mitjà originàries del Sur de Chile i Argentina que es caracteritzen per la barreja de colors en el seu plumatge, sovint cresta triple, orelletes vermelles, una barbeta amb plomes petites i sobretot pel seu tret principal i més curiós: per fer els ous de color blau.

L’ espai privat ubicat a la Ronda Llevant està orientat a gaudir de l’ aire lliure i fomentar un mode de vida saludable amb la pràctica de l’ agricultura ecològica. Actualment compta amb més d’ una vintena de parcel·les de 40m2 dedicades al conreu i pot albergar fins a 50 en el seu espai per tots aquells interessats que vulguin tenir hort propi. Dins les seves instal·lacions conviuen diverses de famílies que poden fer ús de la zona de lleure al aire lliure i interior, galliners propis, arbres fruiters i zona d’ hivernacle a més d’ un espai per guardar les seves eines, lavabos, etc.

No hi ha excuses per qui es vulgui iniciar en solitari, doncs es pot inscriure en un llistat on es buscarà algú amb qui compartir el terreny i organitzar l’ hort. També es pot comptar amb l’ assessorament d’ un expert per planificar el conreu de temporada, veure quines són les millors associacions a l’ hora de plantar i com combatre plagues i insectes sent respectuosos amb el medi.

Les instal·lacions estaran obertes de 10 a 18h per tothom qui vulgui visitar-los.

Podeu trobar més informació a ecohortscastellar.com