Setmana de la Natura 27/05/2016
La Setmana de la Natura arrenca el 27 de maig amb més de 200 activitats a Catalunya.

La Setmana de la Natura, que tindrà lloc del 27 de maig al 5 de juny de 2016, és un moment de l’any per animar a tothom a actuar per la conservació del medi ambient i del nostre patrimoni natural. És un esdeveniment per celebrar la Natura, implicar-se en la seva conservació i donar a conèixer l’acció de les persones i de les entitats ambientals per construir un país més sostenible.

La Setmana de la Natura està oberta a la participació de tothom, perquè tots podem actuar per la protecció de la natura. Hi trobareu activitats per a joves i per a grans, al mar, a la muntanya i a la ciutat.

Quines activitats hi puc trobar?

Hi trobareu activitats per conèixer la màgia dels arbres al Parc Natural del Cadí, participar en un inventari d’orquídies de la comarca d’Osona, en una jornada de voluntariat ambiental al Delta de l’Ebre, sumar-te a una bicicletada resseguint el Ter, restaurar un camí de pedra seca al Cap de Creus, aprendre sobre les tortugues marines que visiten les nostres platges o recuperar una font abandonada!

Trobareu totes les activitats que hi ha a data d’avui al llistat d’activitats o al mapa d’activitats.

Arrel de la campanya “Recuperem 50 fonts!” s’han organitzat diverses jornades de voluntariat on hi pots participar!

Recuperem les fonts de Puigventós! Diumenge 29 de maig a Olesa de Montserrat (Barcelona).

Recuperem la Font de Fontanelles. Diumenge 5 de juny a Viladrau (Girona).

La Font de l’ Ullal i el Projecte Aigua Natura dels Ports! Diumenge 5 de juny a Alfara de Carles (Tarragona).

El 5 de juny, celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient amb les fonts!

– En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, hem iniciat la campanya “Recuperem 50 fonts!”, amb l’objectiu de posar en valor les fonts naturals com a element d’unió entre natura i societat: naturalitzar i socialitzar aquests petits ecosistemes d’aigua dolça que agrupen persones al seu voltant. Per exemple a Viladrau, el dia 5 de juny es realitzarà l’activitat: Recuperem la Font de Fontanelles.

Les activitats a les comarques gironines

 Arreu de les comarques gironines es realitzen activitats de voluntariat, de coneixement de la flora i fauna, de recuperació de fonts; i també es realitzaran conferències i xerrades. S’ha aconseguit realitzar activitats en molts municipis, amb entitats diverses i per totes les edats. A més, cal fer notar l’important augment d’activitats respecte l’any passat. Això ha estat degut a la millor coordinació que s’ha fet des del territori i a la implicació en xarxes del conjunt d’entitats.

Qui l’organitza?

La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), i compten amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”.

Tota la informació sobre la Setmana de la Natura a www.setmananatura.cat