Bio Eco Actual 02/06/2016
Les deu revolucions d’Elsa Punset.

Elsa Punset, escriptora, filòsofa, pianista, conferenciant i presentadora de diversos programes en televisió, actualment directora de continguts a la Universitat privada Camilo José Cela d’un programa pioner d’aprenentatge social i emocional.

El passat 29 de maig a l’Auditori AXA de L’iIlla Diagonal Barcelona davant un públic professional (metges, dietistes, naturòpates, nutricionistes), convocats per Suplements Solgar i Nature ‘s Bounty en la seva Masterclass 2016, desgranant les claus per millorar la salut de tots amb les seves “10 petites revolucions”, que recull el seu últim llibre amb aquest títol precís: “El llibre de les petites revolucions” d’editorial Destino.

La ponència interactiva, que va ocupar la part central de la Masterclass i en la qual, mitjançant preguntes a l’audiència, Elsa Punset es va posar el públic a la butxaca, va ajudar als professionals que l’escoltàvem (un ple total), a comprendre la importància de la salut mental i emocional en la salut general, mostrant-nos com introduir pautes pràctiques en els tractaments per canviar hàbits negatius, entrenant al cervell per estar connectat amb la realitat en positiu, defensant l’organisme d’agents externs i interns tòxics.

Molt amena en la seva presentació, la ponència va posar en evidència que tenim un concepte fals de la intel·ligència, que no és estàtica sinó susceptible d’entrenament i millora.

Si bé abans de la revolució tecnològica es tenia millor memorització i ampli vocabulari, després de tal enorme canvi la intel·ligència s’ha tornat més fluïda, emocional i entrenable. Factors com la por, el fracàs, els anomenats biaixos cognitius (tendència del cervell a interpretar o inventar la realitat diferent de la realitat mateixa), l’autocontrol, les relacions amb els altres, tots ells temes que explica àmpliament en el seu llibre, són eines poderoses si es posen en positiu. Per acabar va parlar del poder del llenguatge corporal per modificar emocions i fins i tot del poder de la imaginació per resoldre conflictes.