cartell vn 16 2

Vinum Nature 16/06/2016
Barcelona és ja la capital del Vi Ecològic. “El vi escolta la veu de la Terra”.

Sota el lema “El vi escolta la veu de la terra”, Barcelona presenta VN·Bcn’16, el seu Saló Professional de Vins Ecològics,  Biodinàmics i Naturals el proper dilluns dia 20 de juny al Museu Marítim de Barcelona.

VN·Bcn’16 celebrarà la seva quarta edició, consolidant a la ciutat la seva vocació d’internacionalització i acollint una vegada més els cellers elaboradors que disposen de vins ecològics i que tenen una veritable convicció en la seva viticultura per mètodes d’elaboració cada cop més orgànics.

Una iniciativa que compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), l’Associació Catalana de Sommeliers i el Gremi de Restauració de Barcelona, entre altres institucions i col·laboradors.

Amb pràcticament un centenar de cellers en anteriors edicions, Vinum Nature és ja un dels millors aparadors especialitzats de l’estat. Combina en un mateix espai el Saló professional VN·Bcn’16 amb un Organic Wine Hall, un espai exclusiu destinat al consumidor final. Aquesta  iniciativa obrirà també el diumenge dia 19 de 18h a 20:30h per a mostrar i compartir amb el públic visitant degustacions úniques i tastos guiats de vins ecològics. Programa VN·Bcn’16 & OWH

vinumnature 16 cartell

Cada cop són més els sommeliers que cerquen cellers i vins on l’autenticitat, la qualitat i el seu caràcter natural siguin els principals valors. I és que el vi, elaborat a partir de pràctiques ecològiques, és més autèntic, divers, sostenible, ambientalment més respectuós i, sobre tot, més saludable.

Aquests elements hi seran presents al Saló VNBcn on tindrà lloc el lliurament dels Guardons Golden Leaf Superior als millors vins ecològics. Certamen de Vinum Nature que avalua la mostra més àmplia i representativa de vins ecològics de l’estat. Tots els vins i el palmarès es poden consultar ja a la pàgina www.vinosecologicos.org (Acceso al Palmarés Golden Leaf.).

També es lliurarà el Guardó VN Acció Sostenible, que premia la sostenibilitat i les millors pràctiques ambientals del sector.

Durant l’acte de lliurament ens acompanyaran el Sr. Salvador Puig, Director de l’INCAVI, el Sr. Pere Chias, President del Gremi de Restauració de Barcelona i una representació del Comissionat de Comerç, Consum i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona consolida així a Catalunya un espai amb gran projecció i que ens apropa més a l’origen del vi i a la protecció del patrimoni ambiental i saludable que representa. Sommeliers, restauradors, distribuïdors, vinateries al detall, comunicadors gastronòmics i importadors tenen a Vinum Nature una cita anual de gran interès i actualitat. 

Tota la informació sobre Vinum Nature 2016 a www.vnbcn.com