WWF 26/06/2016
El Brexit és una mala notícia per al medi ambient a Europa.

En resposta a la victòria del Brexit en el referèndum d’ahir, el secretari general de WWF Espanya, Juan Carlos del Olmo, ha assegurat: “Avui és un mal dia per a la Unió Europea i per al medi ambient.

Els enormes reptes ambientals als quals s’enfronta la humanitat són globals, i el que menys necessitem ara són més fronteres.

Està més que demostrat que la Unió Europea ha suposat multitud de beneficis ambientals per a les persones i la natura al Regne Unit ia tot Europa. Malgrat els seus defectes, gràcies a la UE els ciutadans respirem un aire menys contaminat, tenim uns rius i unes platges més nets, hem pogut conservar hàbitats i espècies amenaçades, s’ha accelerat l’abandonament dels combustibles fòssils i la transició cap a les renovables, i s’han retallat les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Ara és important que el Govern britànic es comprometi a mantenir els alts estàndards ambientals establerts per la legislació europea. Ni la crisi ambiental que estem vivint ni el canvi climàtic s’aturen a les fronteres, i són reptes que necessiten ser abordats amb urgència, tant fora com dins de la UE.

També lamentem perdre a Regne Unit com a defensor d’una acció pel clima ambiciosa dins de la Unió Europea, i demanem a la resta de països membres que augmentin els seus esforços per complir l’Acord de París.”