Tots tenim alguna afició que ens fa una mica de vergonya confessar… A mi, per exemple, m’encanten les pelis de zombis. Em fascinen aquestes situacions apocalíptiques en què una epidèmia incontrolable acaba amb mitja humanitat i torna el planeta a la fauna i la flora salvatges.

Mera imaginació. Perquè les epidèmies que ens amenacen avui dia les té perfectament patentades i controlades l’OMS: la grip aviària, l’ébola, el Zika… Salten les alarmes i es tanquen fronteres, s’estudien vacunes, s’aïlla als afectats. Són epidèmies sorolloses, se les sent venir.

Hi ha però altres epidèmies silencioses, que s’han fet un lloc entre nosaltres, i que acceptem com si fossin inevitables. I la principal d’elles és la nostra pròpia alimentació.

La doctora Miren Marín escriu al número d’estiu de Vida Natural sobre la Diabetis. La diabetis de tipus 2, que suposa un 90% dels casos, ha tingut una escalada alarmant en els últims anys, especialment entre els nens. És una malaltia de conseqüències greus, que està directament relacionada amb el sobrepès i el sedentarisme.

L’alimentació processada que ens ha envaït està plena de sucres, greixos i químics, que perjudiquen enormement la salut, causant no només Diabetis, sinó moltes altres malalties. El mal trànsit intestinal, o la proliferació del bacteri Càndida albicans en l’organisme -temes que tracten altres articles d’aquest número -, també tenen una relació directa amb la mala alimentació. Aquesta si és una epidèmia real, de la qual cal preocupar-se i ocupar-se’n.

Tota la informació sobre la Revista Vida Natural a vida-natural.es