INTERECO 05/08/2016
INTERECO participarà en la VIII Assemblea Ordinària de la Comissió Interamericana d’Agricultura Orgànica (CIAO).

CIAO e INTERECO consensuaron en el año 2010 una Alianza Estratégica común en materia de producción ecológica, fruto de la cual hemos recibido la amable invitación de participar en su VIII Asamblea y seminario posterior, como explica David Samper Martínez, presidente de INTERECO.

En la trobada participarà Aina Calafat Rogers, tècnica del CBPAE (Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica) i soci de INTERECO que explicarà el funcionament i la implementació dels sistemes de control i certificació en els diferents models públic i privats que existeixen a Espanya.

Exposarà també els requisits que han de complir les entrades (fertilitzants, fitosanitaris …) que s’empren en producció ecològica i participarà en el Seminari Internacional “Producció Orgànica com a estratègia d’agregat de valor de la Agroindústria”.

“És un honor per a nosaltres el poder participar en la trobada i contribuir a l’harmonització internacional per al desenvolupament de la producció orgànica” va assenyalar David Samper Martínez, que ha recalcat que és un pas important per a la posada en marxa d’un pla de treball comú per els propers anys.
sobre INTERECO

Sobre INTERECO

INTERECO és una associació sense ànim de lucre, fundada el 1999, i formada pels Comitès / Consells d’agricultura ecològica de les comunitats autònomes, que són les autoritats públiques encarregades del control, la promoció i la certificació de la producció ecològica.

El principal objectiu és promoure l’agricultura ecològica. Per a això, INTERECO treballa en la coordinació de les seves diferents membres per optimitzar les seves funcions de control, certificació i promoció de productes procedents de l’agricultura ecològica a l’empara de la legislació vigent.

A més, l’entitat realitza la certificació d’entrades (fertilitzants, fitosanitaris i substrats) utilitzables en producció ecològica, recentment ha posat en marxa també la certificació de la sal i d’establiments de restauració.

Sobre CIAO

La CIAO està conformada per les autoritats competents de Control i de Foment de l’Agricultura Orgànica dels països implicats, encarregades de regular l’activitat i de garantir la condició orgànica dels productes.

Entre les seves funcions, destaquen el registre efectiu dels productors, processadors, comercialitzadors, fabricants d’insumos, inspectors, agències certificadores, etc. A més, tenen per obligació auditar als mateixos, portar les estadístiques de la tasca i proposar modificacions a les normes de producció orgànica, entre d’altres. Tot això succeeix amb el suport de l’IICA, que oficia com a Secretaria Executiva.