additius alimentacio eco

Generalitat de Catalunya 18/08/2016
Sabies que… per a l’elaboració dels aliments ecològics l’ús d’additius està restringit?

En moltes etiquetes de productes elaborats deus haver vist que a l’apartat d’ingredients hi figuren una sèrie de productes anomenats E-*** amb un número: són els additius alimentaris (antioxidants, colorants, conservants, etc.).

La normativa general de seguretat alimentària permet a la indústria transformadora d’aliments convencionals l’ús de tota una sèrie d’additius. Molts d’ells, però, no es poden fer servir en la transformació dels aliments ecològics.

De fet, tan sols alguns additius, com l’àcid cítric o els extractes de romaní, es poden fer servir per a produir aliments ecològics. Per si la vols consultar, la llista d’additius autoritzats per a la transformació d’aquests tipus d’aliments la trobaràs a la secció A l’annex VIII del Reglament (CE) 889/2008.

Generalitat de Catalunya – Producció Agrària Ecològica (PAE)