Associació de Naturalistes de Girona 12/09/2016
L’ANG presenta el recurs educatiu “La Manduca No Caduca a l’escola” i aposta per l’aprofitament alimentari als centres educatius.

“La Manduca No Caduca a l’Escola” és un recurs educatiu adaptat per al cicle educatiu de primària que posa a l’abast del professorat la informació i material didàctic necessaris per portar a les escoles la lluita contra el malbaratament alimentari, i conscienciar d’aquesta manera l’entorn educatiu d’aquesta problemàtica.

L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) treballa en la lluita contra el malbaratament alimentari des del 2013, i sempre ho ha fet a través de projectes innovadors i integradors com “El valor dels aliments” o la “Recollida de minves al Mercat del Lleó de Girona”, entre d’altres.

Coincidint amb l’inici del curs escolar 2016-2017, l’entitat posa a disposició del professorat el recurs educatiu “La Manduca No Caduca a les escoles”, amb l’objectiu de conscienciar els més petits sobre la necessitat de no malbaratar els aliments.

Desenvolupant les activitats i jocs que proposa el recurs, els infants aprendran què és el cicle d’un aliment, què és el malbaratament alimentari i quan es produeix, així com quines en són les conseqüències socials i ambientals i les mesures que podem aplicar en el dia a dia per prevenir aquest malbaratament, sigui a l’escola o a casa. El recurs té una durada de 3 hores lectives a l’aula i contempla, també, un treball a casa per tal d’implicar a les famílies. 

L’entitat ecologista posa a l’abast dels professors el material didàctic a la seva pàgina web per tal que qualsevol docent o persona interessada el pugui fer servir de forma gratuïta. Així mateix, si l’escola ho desitja, pot sol•licitar a l’entitat un educador que realitzi les activitats al centre.    

Aquest recurs s’ha desenvolupat gràcies a la Beca Educar Menjant 2015 de la Fundació Jaume Casademont, concretament la beca que ha finançat aquest recurs, està patrocinada per l’empresa catalana Amandín, productora de llets i caldos ecològics. 

Gràcies a la beca Educar Menjant, a més de desenvolupar el recurs educatiu, durant el curs escolar 2015-2016, es van realitzar activitats educatives contra el malbaratament alimentari a l’Escola Vilaroja de Girona, on també es va realitzar un esmorzar d’aprofitament, en el que tots els estudiants del centre van poder posar en pràctica diferents receptes d’aprofitament i van gaudir d’un deliciós i saludable esmorzar d’aprofitament consistent en pa amb melmelada i batut de fruites.

Per a més informació visiti www.naturalistesgirona.org