Deia Coco Chanel que la bellesa comença amb la decisió de ser un mateix. Jo humilment afegiria que la bellesa REAL resideix en la capacitat d’estimar-se a un mateix, reconeixent i acceptant els nostres defectes i virtuts, i no només els físics.

No obstant això, cada vegada és més difícil trobar persones que se sentin realment a gust amb el seu aspecte físic. Som massa grassos, o massa prims. Som massa vells, o massa joves. El nostre nas no està prou recte, tenim arrugues, estries…

Vivim esclavitzats per un concepte de bellesa irreal i superficial.

Afortunadament comencen a sentir-se veus que es revolten i proposen un ideal de bellesa sense cànons, basat en l’acceptació del propi cos. És el moviment Body Positive, que ens convida a enamorar-nos d’una versió més natural de nosaltres mateixos, a triar lliurement si volem seguir una moda o utilitzar un producte cosmètic, només si és la nostra pròpia decisió i no una imposició de la indústria. I sobretot, aprendre a trobar la bellesa que està present en totes les persones, sigui com sigui el seu físic; aquest “resplendor” que ens il·lumina quan estem sans i contents amb nosaltres mateixos.

En aquest número de tardor hem volgut dedicar moltes de les nostres pàgines a temes relacionats amb la bellesa natural. Als productes, tècniques i actituds que ens permeten tenir cura respectuosament del nostre cos, estimant-lo tal com és, permetent florir la nostra pròpia bellesa, única i veritable.

Més informació / subscripcions a vida-natural.es

Ruth Alday. Directora de Vida Natural – Bio Eco Actual Octubre 2016