InfoCircos 28/12/2016
InfoCircos celebra un 2016 ple d’èxits cap a la fi dels circs amb animals.

La coalició animalista Infocircos celebra un any 2016 ple d’èxits, on la quantitat de ciutats declarades contràries a usar animals en els espectacles circenses ha arribat a 370 i s’han obert processos en 8 comunitats autònomes per aprovar legislació que converteixi els circs amb animals en un vestigi del passat.

Imatge: Lliurament per part de Infocircos d’un reconeixement als representants dels grups polítics de les Corts Valencianes per la seva decisió de donar suport unànimement la creació d’una llei que prohibirà els circs amb animals salvatges a la Comunitat Valenciana.

Durant 2016, Infocircos, en molts casos en col·laboració amb associacions i voluntaris locals, ha aconseguit que es deixi de permetre l’ús d’animals en circs dins d’ajuntaments tan importants com Burgos, Còrdova, Medina del Campo, Guadalajara, Talavera de la Reina, Valladolid, Las Palmas de Gran Canària, Palència, Santa Creu de Tenerife, Gijón, Segòvia, Albacete, Móstoles, Tarifa, Mèrida, Calahorra, Getafe, Collado Villalba, Barañáin, Estella, Aranda de Duero, Alcàsser de Sant Joan, Alcobendas, Sant Sebastià dels Reis, Coslada, entre d’altres. A més, ha participat en processos per prohibir l’ús d’animals en la totalitat de comunitats com a Comunitat Valenciana, Galícia, Extremadura, Euskadi, Castella-la Manxa, Cantàbria, La Rioja i Regió de Múrcia.

“Estem molt satisfets dels avenços aconseguits aquest any, però queda molt camí per recórrer“, explica la coordinadora de la campanya Marta Merchán. “Seguirem pressionant a les administracions perquè Espanya es posi al dia en aquest tipus d’avenços en protecció animal”, afegeix.

Infocircos és una acció conjunta d’algunes de les organitzacions més importants que treballen en la defensa dels animals. Entre altres accions efectuades aquest any, es entragaron més de 100 mil signatures a l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) perquè cessi de lliurar subvencions als circs que segueixin utilitzant animals en els seus espectacles.

“Sabem que canviar els costums d’un poble és un procés lent, però després d’anys de treball ens hem adonat que la societat està preparada per donar un pas endavant… per més que les institucions no avancin amb la mateixa velocitat”, explica el coordinador de la campanya Alberto Díez. “El treball de InfoCircos és ajudar que el progrés en respecte als animals avanç sense més retard, educant els nostres legisladors i canviant les lleis”, afegeix.

InfoCircos és una coalició formada per les entitats de protecció dels animals i la fauna salvatge ANDAAnimaNaturalisBorn Free FoundationFAADA i AAP Primadomus amb l’objectiu de posar fi a la utilització d’animals salvatges en actuacions circenses, Infocircos treballa per educar la societat de la problemàtica dels animals salvatges en els circs.

Per a més informació, visiti www.InfoCircos.org