mara beltran entrevista

Mara Beltrán, (Castelló de la Plana, 1982). Llicència en Publicitat i Relacions Públiques y Marketing. quarta generació al capdavant de Jabones Beltrán a càrrec de la Direcció Comercial, empresa capdavantera que fabrica sabons tradicionals i ecològics d’alta qualitat des de 1922, especialitzada en fabricar sabons i detergents respectuosos amb les persones i el medi ambient

Actualment la tercera i quarta generació Beltrán porten les regnes del negoci familiar. Empresa amb experiència en traspàs generacional mantenint i ampliant els valors ètics i mediambientals en cada relleu.

Bio Eco Actual
En quin moment i per què Jabones Beltrán aposta per fabricar en ecològic?

Mara Beltrán
La veritat és que l’empresa ha fabricat productes el més naturals possible des dels seus orígens. Quan van aparèixer les primeres rentadores, en lloc de fabricar detergents sintètics, es va decidir adaptar el nostre sabó natural per al seu ús a màquina. Amb el pas dels anys tots els productes que hem desenvolupat segueixen basats en la saboneria tradicional i quant a la resta d’ingredients necessaris en les fórmules, s’ha valorat sempre que siguin eficaces però el més respectuoses possible amb l’entorn. Per sort, cada vegada va havent-hi més oferta de matèries primeres ecològiques per saboneria i detergència i anem millorant contínuament les fórmules. +

A més de desenvolupar fórmules el més naturals possible, en els últims anys a més certifiquem els productes nous que desenvolupem, i és que el consumidor bio és cada vegada més exigent, i en aquest sentit les certificacions són una important garantia afegida a la marca.

Quines són les claus per fabricar la gamma de productes de neteja en ecològic i artesà d’alta qualitat?

A l’hora de desenvolupar les fórmules de nous productes, les claus són eficàcia i sostenibilitat. Les dues variables són igual d’importants i indispensables; de poc serveix aconseguir una certificació si després el producte no compleix amb èxit la seva funció. Un cop aconseguida la fórmula que, després de molts tests i anàlisis, dóna els millors resultats de neteja, ens centrem en intentar aconseguir els costos més baixos possibles per produir-la.

Sabem que no sempre hem pogut llançar al mercat productes amb el preu més competitiu, però per descomptat estem segurs que en quant a eficàcia sostenible el nostre producte està en el més alt nivell.

Com valora el consumidor un detergent ecològic en el seu ús diari?

Afortunadament es valora cada vegada millor i es dóna un major reconeixement a aquest tipus de productes. Les motivacions de compra són variades. Hi ha consumidors que l’utilitzen per necessitat; cada vegada més problemes de salut, malalties ambientals i problemes de pell i / o al·lèrgies fan a molta gent plantejar-se quins productes utilitzen per a la neteja. Simplement amb el fet de canviar de detergent la millora és perceptible a curt termini. Altres consumidors més conscienciats mediambientalment el que més valoren és el poc impacte que posar la rentadora tindrà en el medi ambient.

En qualsevol cas és gratificant saber que pel simple fet d’escollir una alternativa de consum diferent al convencional, a més de cobrir la teva necessitat de neteja, estàs generant el mínim impacte possible en l’entorn. Tot granet de sorra suma.

Moltes persones associen l’olor a la neteja en el rentat de les peces de roba. Cal que faci olor? A què és degut una olor o un altre?

És molt habitual pensar que com més perfumat més net està; i és fals.

Els perfums dels productes de neteja són ingredients que no tenen altra funció que perfumar. Per això és molt important que aquest ingredient sigui d’origen natural per evitar ingredients petroquímics. Fins i tot quan es tracta d’un oli essencial, no convé abusar d’ell ja que en ocasions pot contenir al·lèrgens en la seva pròpia composició.

Els productes ecològics en general estan menys perfumats que els convencionals, i en moltes ocasions les aromes d’un mateix producte poden variar. El fet que la composició, tant de l’oli essencial com del producte de neteja, sigui d’origen vegetal fa que puguin produir-se variacions que poden arribar a alterar l’aroma final del producte. L’important és que el consumidor de productes ecològics coneix cada vegada més aquestes característiques i en lloc de veure-ho com un problema, ho valora positivament.

Bio Eco Actual Abril 2017