SEAE El XIII Congreso de Agricultura Ecológica de SEAE tendrá lugar en La Rioja

La producció ecològica certificada creix a un ritme molt més gran que fa un quart de segle, quan es va crear la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica (SEAE). Aquest increment és una cosa que exigeix ​​replantejar-se com s’ha d’acompanyar a un sector econòmic ja consolidat, des d’un grup amb vocació inicial tecnicocientífic, i que mantingui els valors i principis d’aquest moviment per disposar d’aliments més naturals.

SEAE – Almagro (C Real)- 15/06/2017. – El Palau de Valparaíso a Almagro (Ciudad Real), pertanyent a la Diputació, ha estat el lloc escollit per a aquesta trobada d’un nodrit grup de membres de la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica (SEAE), procedents de diverses comunitats autònomes. Aquests / es experts / es es van reunir durant el cap de setmana passat sota un format participatiu de grups de treball, facilitat per un equip de professionals. L’objectiu era reflexionar i debatre sobre la seva trajectòria i al mateix temps, repensar el seu paper futur en l’acompanyament d’aquest sector agroalimentari emergent en continu creixement, sense perdre els valors i principis que el van generar i abraçar l’Agroecologia com a base científica, pràctica i moviment social d’aquesta producció.

SEAE

Com a propostes de futur, s’han estudiat la major integració d’agricultors / ramaders, elaboradors i distribuïdors d’aliments ecològics com a reconeixement a la seva tasca permanent co-generadora de coneixements i tecnologies amb la seva experiència i esforç, la innovació agroecològica, el posar l’accent en la incidència per impulsar un canvi en les polítiques públiques generals i científiques, la incorporació de joves, l’èmfasi en incorporar l’Agroecologia com a referent per al futur d’actors d’aquesta producció o l’ampliació de les aliances amb altres moviments agroecològics. Aquestes qüestions i moltes més han estat les que han estat en el centre dels debats dels participants.

Igualment s’ha revisat la pròpia identitat de l’organització, la seva estructura i funcionament, per enfrontar els reptes que té plantejats l’agricultura, com ara el canvi climàtic, l’escassetat d’aigua, el despoblament rural o la contaminació global. Tot això, amb l’esperit renovador dels assistents tant presencials com a través d’altres canals a distància, facilitat per professionals externs.