Les tres bases de la filosofia de Sol Natural són Cuida’t (Salut i Nutrició), Cuida’ls (Família i Nens) i Cuida-l (Planeta i Comunitat). Basant-nos en aquestes premisses hem parlat amb en Xavi fent una passejada i ens ha explicat què ens porta la tornada de vacances.

Alimentació

Estar pendent de les últimes novetats internacionals forma part del full de ruta de Sol Natural, i és substancial per al nostre benestar. Quines tendències es preveuen per aquesta propera tardor?

Hi ha els qui, per exemple, decideixen suprimir el gluten de la seva dieta, o els que degut a una intolerància o al·lèrgia es veuen obligats a seguir una dieta sense gluten. Tot i que els seus motius siguin diferents, el nostre objectiu és sempre el mateix: oferir opcions aptes per a qualsevol dieta sense oblidar la importància de la nutrició.

Volem, d’una banda, oferir productes ecològics cada vegada més saludables, i de l’altra, proporcionar alternatives d’alt valor nutricional i qualitat als col·lectius que pateixen intoleràncies alimentàries, com celíacs, diabètics, intolerants a la lactosa…

És per això que des de fa mesos estem treballant per ampliar la nostra gamma de productes vegans, sense gluten, sense lactosa, sense sucres afegits…

Es tracta principalment de productes quotidians, que poden se bàsics, com pastes o pans… però també snacks salats, begudes energètiques…

Salut

Quins beneficis ens proporciona consumir productes ecològics vegans, sense gluten, sense lactosa i sense sucre afegit?

Hi ha ja moltes opcions industrials d’aquest tipus de productes, i que creen confusió, ja que es consideren sinònim de salut. Però la veritat és que, per eliminar el gluten, el sucre… en moltes ocasions es recorre a ingredients poc saludables, convertint-los en productes ultra processats de baixa qualitat i amb escàs valor nutricional.

Per aquest motiu des de Sol Natural estem treballant en aquesta direcció, oferint productes vegans, sense gluten, sense lactosa, sense sucre … i ECOLÒGICS. És a dir, productes que ofereixen a les persones una solució per les seves dietes, sense renunciar als beneficis que els productes ecològics proporcionen a la nostra salut: aliments de gran qualitat, més nutritius, lliures de residus tòxics i respectuosos amb el nostre organisme i amb l’entorn.

Solidaritat

Solidari” és el programa d’obra social que Sol Natural porta a terme posant  especial atenció a la nutrició, sanitat i educació dels grups més desfavorits. Quines accions socials esteu realitzant aquest 2017?

Solidari Sol Natural

A Sol Natural estem fermament compromesos a millorar la vida de les persones, no només oferint una alimentació sostenible i de qualitat, sinó també donant suport a aquelles comunitats més desafavorides.

Aquest any continuem amb la nostra tasca d’alfabetització al Nepal, subministrant material escolar per a la nostra escola de nens a Katmandú.

És important fomentar l’aprenentatge de la lectura i escriptura en les zones més marginades, ja que així ajudem a construir més oportunitats de futur per a les noves generacions.

A nivell nacional, hem col·laborat amb l’ONG “House to Grow”, becant 4 dones víctimes de la violència de gènere que tindran accés a diferents tallers grupals i coaching individual. D’aquesta manera, ajudem a que aquestes dones emprenguin una vida feliç, convertint-se en supervivents que actuaran com a Agents de Canvi Social.

Sostenibilitat

Produir, transformar i proveir de forma equilibrada en la nostra societat, clau per al benestar social. Quines mesures incorpora Sol Natural en el futur per promoure i difondre pràctiques empresarials més ecològiques?

En el treball diari, el nostre objectiu és comportar-nos com una empresa responsable i respectuosa amb l’entorn. Per aquest motiu contínuament anem implementant noves accions per tal de reduir el nostre impacte sobre el medi ambient. Des de l’ús d’envasos reciclables i tintes ecològiques… fins a la limitació de l’ús de paper en el nostre dia a dia, duent a terme cada vegada més comunicacions digitals.

D’altra banda, sempre estem a la recerca de nous productors i proveïdors, sent la proximitat una de les nostres prioritats. El fet d’escollir productors locals garanteix un menor impacte mediambiental, en disminuir la nostra petjada de carboni, alhora que ofereix unes garanties de seguretat i qualitat més grans.

Bio Eco Actual, informatiu mensual gratuït imprès i digital 100% ecològic
Bio Eco Actual Setembre 2017