Són ja 71 números de The Ecologist. Hi ha molta feina darrere de tot això. Molta investigació. Molt ecoactivisme. Molt no mirar cap a un altre costat quan es presenta un problema. Molts textos molt sòlids, molt densos. De tant en tant, convé alleugerir. Però sense deixar l’activisme, això sí. En aquesta ocasió, per segona vegada, li toca el torn al tèxtil sostenible. El món de la moda arrasa amb recursos naturals i drets humans. Era necessari un segon monogràfic dedicat al tema, centrat, sobretot, en les alternatives al tèxtil convencional, tan tòxic, en tots els sentits.

Aquest és un número més basat en les propostes, en les alternatives, que en la denúncia del que ja sabem, directament o indirectament. Perquè ja hem dedicat molts números i molts textos a veure de quina manera el món modern corromp la terra i la societat.

Es tracta, també, d’aportar alternatives, de donar-les a conèixer

Juan Carlos Moreno, director de la Plataforma Planeta Moda, associada a BioCultura, ha estat l’encarregat de coordinar aquest treball.

Hem entrevistat a moltes persones que són les protagonistes d’aquest nou subsector de tèxtil sostenible que arrisquen els seus diners, el seu temps, les seves energies … per transformar el món. Som cada vegada més. Arribarà un dia que, amb el tèxtil, passarà el mateix que amb l’alimentació i amb la ecocosmètica. Ara us toca gaudir de la publicació,  i, si hi ha una mica de sort, tant de bo, comencem tots a canviar d’hàbits de consum també pel que fa a la moda, el vestir, etc.

Pots demanar aquest número o subscriure’t a publicidad@theecologist.net

Autor: Pedro Burruezo, Director de The Ecologist

Bio Eco Actual, informatiu mensual gratuït imprès i digital 100% ecològic
Bio Eco Actual Novembre 2017