La Revista Vida Natural tracta com a tema central a la cremor estomacal. Aparentment, un tema menor. Però n’hi ha prou en tractar-lo una mica per veure que no és així.

Segurament hi ha pocs processos dels que realitza el nostre organisme tan sensibles al nostre estat d’ànim com la digestió. L’aparell digestiu és la “porta d’entrada” més notòria al nostre interior, i sempre està alerta. Podem dir que estómac i cervell estan íntimament relacionats, i que normalitat digestiva i equilibri emocional van de la mà.

És fàcil comprovar la relació entre emocions i procés digestiu. Ens disgustem o estressem, i se’ns “tanca l’estómac”, sentim necessitat de menjar incontroladament, o patim de mala digestió, cremor, acidesa… Els símptomes que alguna cosa va malament són immediats. I aquest avís ens dóna l’oportunitat d’actuar.

Malauradament, la majoria de les coses que ens fereixen no disparen les nostres alarmes de forma tan directa

O almenys, no fem cas dels senyals fins que és massa tard. El malestar, físic o emocional, sempre té una causa. Només hem de fer atenció al que el nostre cos vol explicar-nos.

Recordem que en la salut, en les relacions personals, i en tots els aspectes de la vida en general, les coses no se solucionen simplement ignorant-les, i els grans problemes no solen generar-se del no-res. Sempre hi ha senyals prèvies …. encara que sigui en forma de “innocent” ardor estomacal. Escoltem-les.

Més informació a www.vida-natural.es

Autora: Ruth Alday. Directora de Vida Natural

Bio Eco Actual, informatiu mensual gratuït imprès i digital 100% ecològic
Bio Eco Actual Novembre 2017