Germinar a casa és realment senzill, només necessites conèixer el mètode adequat i disposar de llavors específiques per germinació. T’expliquem tots els trucs perquè aconsegueixis un resultat perfecte i puguis fer els teus propis germinats a casa. Gaudeix de tots els seus beneficis i propietats per a la salut!

Llavors

Triar unes llavors de qualitat i especials per a germinar és el primer requisit per tenir èxit en la germinació. És recomanable utilitzar llavors procedents d’agricultura ecològica i de bona qualitat, lliures de manipulacions, de pesticides i qualsevol tipus de contaminants.

Si utilitzem llavors que no siguin de bona qualitat o que ja estiguin molt passades i part d’elles hagin perdut la capacitat de germinar, no creixeran i pot ser que es podreixin a causa de la humitat.

Mètodes de germinació

S’ha de triar un bon germinador i emprar un mètode adequat per germinar. Cal triar germinadors que permetin la humitat i l’oxigenació. El germinador ha de permetre una bona ventilació i no produir embassaments d’aigua per un mal drenatge. A més, els germinadors han de ser de materials nets, fàcilment desmuntables i si utilitzen plàstics, que no continguin bisfenol A ni ftalats.

Depenent del tipus de llavors, hi ha uns germinadors més apropiats que altres:

  • Si germinem llavors mucilaginoses (alfàbrega, créixens, mostassa, ruaa…), hem d’utilitzar un mètode que els permeti estar esteses, airejades i humides, com passa amb els plats de germinació. Les llavors estan sobre una reixeta que els permet mantenir la humitat (sota de la reixeta hi ha aigua) i no s’amunteguen, perquè estan ben esteses. És la forma ideal per germinar aquestes llavors, a més del germinador elèctric Easygreen. A Easygreen les llavors estan esteses sobre safates i creixen perfectament gràcies als regs periòdics del germinador: rega i drena de forma continuada tot el dia, oferint a les llavors les condicions perfectes.
  • La resta de llavors, les no mucilaginoses, germinen bé en tots els germinadors: pots, plats, germinador elèctric, sent perfectes i molt pràctics els pots de germinar. El germinador elèctric és ideal per a les persones que sempre volen disposar de germinats, sense haver de remullar, rentar ni estar pendents del procés.

Humitat

L’elecció d’un germinador de qualitat és tan important ja que és necessari que hi hagi un bon drenatge perquè no es produeixi un excés d’humitat i no s’assequin ni es podreixin les llavors.

Temperatura

Les llavors necessiten una temperatura temperada perquè puguin germinar en bones condicions. Si fa molt de fred, les llavors no creixen o ho fan molt poc a poc i si fa molta calor, pot donar lloc a la proliferació de fongs o altres microorganismes. La temperatura mitjana de l’interior de casa és molt adequada per a la germinació.

Llum

Per germinar cal que les llavors estiguin en un lloc lluminós encara que no amb sol directe. Tot i que els germinats poden créixer sense llum, en no poder generar clorofil·la creixeran blanquinosos, de manera que l’ideal és que rebin llum.

Neteja

És important que els germinadors estiguin nets ja que si hi ha brutícia o residus orgànics es genera un mitjà propici per al creixement bacterià. Per això és recomanable triar un germinador que es poden desmuntar i netejar fàcilment.

Cada persona pot trobar la seva forma preferida de germinació. Si vas a començar a germinar, et recomanem provar amb les bossetas “Pep up” ja que és el mètode més senzill ja que ‘germinen sense germinador! Només cal posar una bosseta de Pep Up en remull a la nit i al dia següent deixar-la en el bol i remullar-2 vegades al dia.

Ja ningú té excusa per no fer germinats a casa!

Des de Conasi us animem a prendre un grapadet de germinats diàriament per aportar vida autèntica a la nostra salut!

Per a més informació visiti www.conasi.eu

Bio Eco Actual, informatiu mensual gratuït imprès i digital 100% ecològic
Bio Eco Actual Novembre 2017