Diu l’editorial d’aquest monogràfic: “Massa persones es lucren amb la desgràcia aliena. Massa empreses fan negoci amb el patiment dels altres. Massa mafiosos financen guerres i espoliacions amb el tràfic d’estupefaents. Massa individus pateixen una patologia i, a sobre, se’ls culpa d’estar malalts. Massa dolor… perquè tants altres segueixin callant i impassibles. Nosaltres ja vam dedicar, al seu dia, un monogràfic a aquest tema. Però ens quedava molt per dir. I aquí hem deixat anar el que ens quedava. Ens hem quedat ben amples”.

I segueix l’editorial: “Perquè sí, s’ha acabat la festa. És hora de despertar.”

S’ha acabat la gresca. La nostra societat ens crida a consumir en excés i, especialment, a fer-nos addictes del que sigui. Cal consumir. La màquina del consum no pot parar. Tant és que hi hagi tant dolor darrere. No passa res. Qualsevol cosa menys que ens diguin puritans (ironia). Però a nosaltres ens importa un pebrot tot això. Podeu acusar-nos del que vulgueu. Perquè el cert és que ni som puritans ni res semblant.

Denunciem problemes que ens afecten a tots. Denunciem el dolor que hi ha al món i als que dirigeixen aquest sofriment

Forma part la gran addicció d’avui, al que sigui, d’un pla maquiavèl·lic i demogràfic per a treure’s de sobre al major nombre possible de persones i aniquilar consciències?” Nosaltres ho tenim molt clar.

Més informació a theecologist.net

Autor: Pedro Burruezo, Director de The Ecologist

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Bio Eco Actual Gener 2018