Situada a la província de Lleida, El Solsonès és una comarca de la Catalunya Central amb Solsona com a capital, que ja en si mateixa és tot un al·licient per apropar-se a aquesta zona propera al Prepirineu. El seu atractiu resideix principalment en el seu  gran patrimoni històric i arquitectònic, però a més els seus voltants ofereixen un enorme ventall de sorprenents possibilitats naturals.

Allotjament Eco

El Càmping El Solsonès és la millor opció per a practicar turisme ecològic familiar en aquesta zona. Situat als afores de Solsona -Ctra. de Sant Llorenç, km. 2-, aquest allotjament ofereix la possibilitat de gaudir de tot el seu entorn natural. Especialment dirigides als nens, el càmping organitza un seguit d’activitats pedagògiques i d’entreteniment a través de tallers de reciclatge reutilitzant materials del nostre dia a dia, materials orgànics o la construcció de caixes niu per als ocells.

Des de l’any 2001 el càmping compta amb el distintiu internacional d’excel·lència en la gestió ambiental EMAS (Eco-Management Audit Scheme) que demostra la seva política de respecte i protecció del medi ambient i així mateix porta a terme un seguit de recomanacions de bones pràctiques per als seus clients com un consum conscient de l’aigua i l’energia i el respecte per la natura, promou la minimització i valorització dels residus generats al càmping, amb l’objectiu d’assolir una gestió òptima, i el consum de productes locals i ecològics, entre d’altres.

Per gaudir de les millors vistes panoràmiques de Solsona i el seu entorn, el millor és pujar fins al cim de Serra de Sant Bartomeu

Passejades al voltant de Solsona

Vinyet (vinya) és el nom que prenen els voltants de Solsona. Una sèrie d’itineraris a peu sense dificultat permeten descobrir paisatges i racons naturals com la Cripta d’Olius. Travessant boscos i bonics camins de parets de pedra s’arriba a un bell conjunt arquitectònic amb un cementiri modernista obra de Benardí Martorell i Puig, deixeble de Gaudí, i l’església romànica de Sant Esteve d’Olius. Recomano també acostar-se a les sitges ibèriques properes on s’emmagatzemaven cereals i a les proximitats del Riu Cardener, un lloc de gran interès ecològic amb diferents espècies de fauna i flora pròpies d’aquest ecosistema fluvial.

Però per gaudir de les millors vistes panoràmiques de Solsona i el seu entorn, el millor és pujar fins al cim de Serra de Sant Bartomeu. A través de camps de conreu i mosaics propis de la zona, i també de zones boscoses, s’arriba ascendint fins al cim on sorprèn la cova de Sant Bartomeu, una petita cavitat envoltada de blocs de grans pedres.

Autora: MariaJo López Vilalta / Morocha, Llicenciada en Ciències de la Informació

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Bio Eco Actual Gener 2018