Viatjarem? Volem conèixer altres mons, altres cultures, altres persones? Això està bé, sortir de la nostra bombolla i apreciar la gran diversitat… però volem ser turistes o viatgers? BioCultura A Coruña (del 3 al 5 de març) posa el seu accent en que un altre tipus de turisme és possible, i aposta fortament pel concepte d’ecoturisme.

Ecoturisme
123rfLimited©dhdezvalle. Senyal del Camí de Santiago

Sí que és possible fer compatibles el gaudi de la natura i el respecte al nostre entorn. Viatjar de forma responsable: amb baix impacte ambiental, i per què no, contribuir amb la nostra despesa a la destinació amb l’economia local consumint productes ecològics on n’hi hagués, artesania de la zona, ús dels allotjaments més sostenibles…

Està bé conèixer nous paisatges, noves cultures, això ens enriqueix, però també està bé conèixer allò proper, el que tenim a prop, i que moltes vegades no valorem. Per tant, aprenguem a valorar i practicar el turisme de proximitat i de qualitat.

BioCultura fa una selecció de segells de qualitat eco-turística, entre els quals estan seleccionats: Reserves de la Biosfera, Ecolabel Ceres Ecotur, Biosphere, GST (Global Sustainable Tourism Council), Green Destinations. Contemplar la meravella d´un planeta que requereix més que mai del nostre amor i cura. Perquè com va dir Marcel Proust: “L’autèntic viatge de descoberta no consisteix a cercar nous paisatges, sinó a tenir una mirada nova”.

Autor: Asociación Vida Sana.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2023