IFOAM EU calls for a clear EU framework for an ambitious CAP reform IFOAM EU pide un marco claro de la UE para una ambiciosa reforma de la PAC La reforma de la PAC, una oportunidad para la alimentación ecológica

IFOAM EU, Brussel·les, 20 de març de 2018. – El dilluns 19 de març, els ministres d’Agricultura no van poder arribar a conclusions comunes en la Comissió sobre “El futur de l’alimentació i l’agricultura”, un punt important en el debat sobre la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC) per al 2020. El desacord sobre els pagaments de sosteniment dels ingressos va donar com a resultat la degradació de la comunicació de les conclusions habituals del Consell a les conclusions de la Presidència.

D’una banda, les conclusions de la Presidència van reconèixer la importància de la PAC com una eina clau per a complir els objectius europeus i mundials de protecció del medi ambient, acció climàtica i desenvolupament socioeconòmic. D’altra banda, els ministres van sol·licitar que es simplifiqui la PAC en tots els seus objectius i planificació, així com que s’atorgui àmplia flexibilitat a cada Estat membre per triar les seves pròpies prioritats.

Jan Plagge, Vicepresident d’IFOAM EU, va declarar que: “La nova PAC ha de deixar de compensar els agricultors pels ingressos sacrificats, recompensándolos pel lliurament de béns públics essencials per a tots els europeus, com aigua neta, més biodiversitat i benestar animal.

Tota l’arquitectura de la PAC ha de recompensar el rendiment ecològic i no només parts d’ell

El Pilar I en particular necessita lliurar resultats per al medi ambient i el “enverdiment” ha de ser reemplaçat per un esquema ecològic més ambiciós que encoratgi a tots els agricultors a canviar a pràctiques més sostenibles i que permeti el desenvolupament de models agrícoles altament sostenibles com l’agricultura orgànica”.

Laurent Moinet, President del IFOAM EU Farmers Group ha reiterat aquest missatge al afegir que: “cal donar als països certa flexibilitat per implementar la PAC, però això no ha de portar a la fragmentació del sistema agrícola a Europa. La flexibilitat i la simplificació no haurien de fer-se a costa d’un marc comú de la UE que estableixi objectius clars, ambiciosos i mesurables. La PAC ha de seguir sent una política europea que estableixi objectius comuns en benefici dels agricultors, les comunitats rurals, els consumidors i el medi ambient.”

Per a més informació, visiti www.ifoam-eu.org

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Març 2018