Pensem cada vegada que ens portem un aliment a la boca, si és bo per a nosaltres? Ens adonem quin efecte poden tenir els aliments que lliurement triem, per nodrir-nos i com afecten sobre el nostre benestar?

El fet de ser conscients de la importància que té alimentar-nos correctament ens pot ajudar, tant a mantenir-nos saludables com recuperar la salut.

Així que seria bo preguntar-nos: Em convé el que m’estic a punt de menjar? Em nodrirà o només m’aportarà calories buides, sense contingut?

Mantenir una dieta rica en fruites i verdures fresques, de temporada, fruits secs, llavors i cereals integrals és una assegurança per al nostre benestar. Proveir-nos d’aliments que estiguin el mínim processats possible i gaudir de les estones a la cuina convertint-los en un dinar plena de nutrients pot ser molt gratificant.

Sovint ens deixem arrossegar per la comoditat de comprar aliments processats, encara que no sigui el més convenient, ja que ens solen aportar menys nutrients i normalment són molt rics en sucres, greixos poc saludables i sal.

Prepara els aliments d’una manera que per a tu resulti atractiva i et permetrà gaudir del seu sabor, olor, textura, temperatura… És bo que creus un ambient agradable per als àpats, poder seure tranquil·lament, lluny del mòbil o la tele, respira tranquil·lament i sigues conscient de l’acte de nutrició que estàs a punt de començar.

Mastega cada porció de l’aliment i escolta les sensacions, les textures, les tonalitats del sabor, prepara cada petit mos perquè passi a formar part de la teva energia i així, fer una nutrició conscient.

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Juliol-Agost 2018