El Fòrum Energia d’Ecoviure és una trobada de caire professional que tindrà lloc el divendres 26 d’octubre al Palau Firal de Manresa.

El Fòrum Energia d’Ecoviure es dedicarà als reptes energètics que planteja el canvi climàtic
Vehicles elèctrics a l’edició d’Ecoviure de l’any 2017

Posar sobre la taula quins reptes energètics planteja el canvi climàtic. Aquest serà l’objectiu del Fòrum Energia d’Ecoviure, una trobada professional que se celebrarà el divendres 26 d’octubre al Palau Firal de Manresa, just el dia abans que la fira Ecoviure obri portes. El Fòrum Energia comptarà amb la participació de reconeguts experts dels àmbits de l’administració, l’empresa i el món de la universitat i la recerca que exposaran el seu punt de vista sobre com es pot fer front al canvi climàtic des de l’impuls de les energies renovables.

La xerrada inaugural del Fòrum Energia anirà a càrrec de Joaquim Sanz, professor jubilat de Mineralogia de l’EPSEM, que parlarà dels materials crítics, és a dir, aquells que són indispensables per al desenvolupament de les energies verdes, i de les implicacions mediambientals, socials i geopolítiques del seu ús. A continuació, hi haurà un bloc dedicat al canvi climàtic i la reducció de l’ús de l’energia en què participaran Salvador Samitier, cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, i Francesc Vidal, cap d’Àrea d’Energies Renovables i Internacional de l’Institut Català d’Energia.

El segon bloc de la jornada es dedicarà a l’autoconsum fotovoltaic i comptarà amb les intervencions de la directora d’Energia i Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Castells, de Jordi Serrano, de l’empresa de bateries Ampere Energy, i de Manel Romero, soci director de Sud Renovables.

La mobilitat elèctrica serà el tema central del tercer bloc. En aquest apartat es parlarà d’aspectes com la xarxa d’infraestructures necessària per implantar la mobilitat elèctrica i de la recàrrega de vehicles elèctrics amb energies renovables. Hi participaran com a ponents el cap del programa d’Estalvi i Eficiència Energètica de l’Institut Català de l’Energia, Lluís Morer, i Pere Soria, de l’empresa Circutor.

La darrera part de la jornada tindrà com a eix central l’eficiència energètica i la gestió del consum i s’hi podran conèixer casos pràctics de contractació d’energia per part de l’administració catalana de la mà de Núria Mallafré, de Km0 Energy. Pep Salas, d’aquesta mateixa empresa, parlarà de l’autoconsum i de l’agregació de recursos distribuïts.

La jornada tindrà lloc de 9 del matí a 2 del migdia al Palau Firal de Manresa i és oberta a tots els professionals de l’administració i de l’empresa privada que treballin en el sector del medi ambient i l’energia.

La participació és gratuïta i les inscripcions ja es poden fer al web www.ecoviure.cat

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Octubre 2018

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here