Peter Jacobs és el director general de TerraSana des de 2012. L’empresa amb seu a Holanda, productora i distribuïdora, ofereix més de 400 productes, tots ecològics certificats. Positive Eating, segons el seu lema, basat en la sostenibilitat. Li fem algunes preguntes per conèixer millor a ell i a TerraSana.

Peter Jacobs Terrasana

Qui és TerraSana i qui és Peter Jacobs?

TerraSana és una marca ecològica autèntica, coneguda per els seus aliments ecològics purs d’alta qualitat des de fa més de 30 anys. Jo sóc el director gerent de TerraSana des de l’any 2012, però treballo en el mercat ecològic des de 1978. I conservo la passió al 100%  per l’alimentació ecològica, per a mi, aquesta és l’única manera real i sostenible de superar els principals aspectes ambientals i problemes de salut als quals hem de fer front avui dia. Ens agrada compartir aquesta passió amb la gent. Per això, venem els nostres més de 400  productes de TerraSana només a les botigues especialitzades. Elles també comparteixen aquesta passió. I la passió és necessària per canviar les coses!

Com d’importants són per vosaltres els productes macrobiòtics japonesos?

Molt importants! TerraSana és el major importador europeu dels autèntics aliments macrobiòtics japonesos des dels inicis. He visitat Japó i els nostres productors diverses vegades i és increïblement bonic veure amb quina  dedicació, coneixement i passió produeixen aquests meravellosos i saludables productes d’una manera autèntica. Aquests productes realment afavoreixen a la nostra salut i també encaixen al nostre estil de vida modern d’Europa occidental. Compartim aquesta passió per la cuina japonesa autèntica i macrobiòtica amb Muso, el nostre soci i proveïdor japonès.

Qui és Muso? Quina és la seva relació amb el que és macrobiòtic?

Muso i Yuko Okada, el fundador de Muso, i el seu fill Seigo són amics molt estimats. Yuko va veure i va experimentar el gran valor dels autèntics aliments macrobiòtics fa gairebé 50 anys i va començar a treballar, basant-se en els principis de George Ohsawa, per mostrar a les societats occidentals el valor d’aquest meravellós aliment. Com a conseqüència d’això, TerraSana va començar a importar els seus productes fa uns 30 anys i fins i tot subministrem al mercat espanyol des d’aleshores ja que també vam ser el proveïdor de Biospirit durant anys, fins que van ser prou grans com per importar-los directament ells des de Japó. Muso encara té un centre macrobiòtic al Japó, però també ajuda a tots els productors autèntics amb control de qualitat, matèries primeres orgàniques, inversions, certificació orgànica, etc. Per això, Muso és i sempre serà el nostre soci més valorat.

Quants productes macrobiòtics té TerraSana?

Més de 200! Jo mateix em vaig dedicar a la tasca de donar a conèixer aquests productes tan bons! Per això, hem creat una bella línia internacional d’aliments macrobiòtics orgànics sota la nostra marca: TerraSana, positive eating. Volíem compartir aquests productes amb el món. Fer que la gent se sorprengui amb la seva qualitat. Que aprengui com s’elaboren i què aprenguin a utilitzar-los. És per això que hem fet un llibret de receptes, hem creat petites pel·lícules de diversos productors (http://www.terrasana.nl/japan-details/id/25) i molt més.

Teniu una àmplia línia d’aliments mediterranis i altres aliments ecològics. Podem trobar-los a botigues especialitzades a Espanya?

I tant! I només en botigues ecològiques especialitzades! No en supermercats, on no hi ha dedicació, ni cap coneixement. Només serveixen el que poden vendre. Però per mantenir els nivells i el desenvolupament ecològics adequats d’alta qualitat, mantenir  un mercat de preu just per tal que els agricultors puguin fer una veritable agricultura ecològica, per informar els consumidors correctament, les botigues ecològiques especialitzades són indispensables. Són els nostres socis. I amb elles diversos distribuïdors ecològics a Espanya. Subministrem els nostres productes a 9 distribuïdors regionals espanyols. I no només els nostres productes macrobiòtics orgànics. També molts altres productes, ja que elaborem més del 40% dels nostres productes a les nostres instal·lacions a Holanda. Produïm les millors cremes de fruits secs, tahin i crema de cacauet. Empaquetem fruits secs ecològics, llavors i fruites deshidratades. A més, tenim una àmplia gamma d’aliments mediterranis procedents d’autèntics productors d’Espanya, Itàlia i Grècia. Tots ells productes estrictament ecològics d’alta qualitat. Sense concessions.

Vostè sembla ser una persona molt motivada i promotora dels productes ecològics.

Sí, ho sóc. Des de fa 42 anys, i no m’aturaré. Estic convençut que només l’autèntica agricultura ecològica i un estil de vida més saludable contribueixen a l’ús sostenible del sòl. Combinat amb una política de preu just i productes sans. I això és necessari en tots els aspectes, tant si es tracta de fam, com de sostenibilitat o economia. I, al mateix temps, ens fa feliços, ens fa gaudir de la vida al màxim, se’ns dibuixa un somriure a la cara per que sabem i sentim la diferència. Això és del que tracta el menjar positiu de TerraSana.

Autora: Montse Mulé, Redactora

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Març 2019