Cristina Massanet va néixer a Madrid fa 44 anys. És llicenciada en economia per la Universitat de Barcelona. Actualment és la directora de màrqueting i vendes del Grup Salut i Imaginació amb les marques ecològiques d’alimentació ECO-SALIM en secs i BIONADOLÇ en derivats lactis.

Entrevista a Cristina Massanet: “Com a empresa, ens motiva especialment promoure una organització més sostenible en relació amb l'entorn físic i social"

És un moment de creixent professionalització del sector ecològic a Espanya, què aporta la nova imatge corporativa de Eco-Salim i Nadolç?

La nova imatge corporativa és un rellançament per a la marca. Aprofitant el bagatge que ens donen els 25 anys que portem en el mercat volem posar èmfasi en transmetre més i millor la nostra identitat basada en la qualitat, la tradició i la cultura ecològica.

Volem que els nostres clients i consumidors sàpiguen qui som, què fem i quins són els nostres valors. En aquest sentit, millorar la nostra visibilitat en el punt de venda és una prioritat. Sabem que l’etiqueta és de vital importància per als nostres consumidors i per això volem reduir la seva complexitat facilitant-ne la lectura i jerarquitzant bé el missatge: garantia eco, informació nutricional, procedència… etc.

Quins són els vostres objectius i motivacions?

El nostre objectiu és ser una marca nacional de referència i ampliar la nostra presència en el mercat europeu.

En relació als productes, ampliarem l’assortiment en productes sense gluten, sense sucres afegits i plats preparats. A la nostra divisió de lactis apostem per augmentar la gamma de postres vegetals sense lactosa i aptes per vegans. També ens hem proposat el desenvolupament d’envasos més sostenibles.

Com a empresa, ens motiva especialment promoure una organització més sostenible en relació amb l’entorn físic i social. Des de col·laborar estretament amb agricultors i ramaders locals fins a incorporar al nostre equip persones amb dificultats d’inserció laboral.

Cap a on va el sector ecològic espanyol?

Sabem que el sector BIO és una tendència i no una moda: el creixement en aquests darrers anys és inqüestionable.

La gran distribució ha irromput amb força en el mercat i el teixit minorista especialitzat està en un procés de transformació. Les grans cadenes aposten per ampliar el seu assortiment ecològic i integrar-lo en els lineals de convencional. També estan incorporant l’ecològic en les seves marques de distribució: això suposa un avantatge per al consumidor ja que permet l’accés a un major públic. Això acabarà comportant una major sensibilització cap a aquests productes per part de tot tipus de consumidors. D’altra banda, el mercat s’està segmentant, el que ens indica que també va madurant. Entrevista a Cristina Massanet: “Como empresa, nos motiva especialmente promover una organización más sostenible en relación con el entorno físico y social.”Quina és la diferència més notable que veus entre el mercat de cosmètica bio i el d’alimentació?

La relació entre alimentació i salut (o falta d’ella) és més estreta que en la cosmètica. “Som el que mengem” i cada dia mengem diverses vegades …

Professionalment és un mercat molt més ampli.

Consumeixes ecològic en el teu dia a dia personal? ¿Quin producte és sempre un must bio a casa?

Consumeixo molt producte ecològic. En alimentació els canvis en productes bàsics el vaig començar a realitzar fa molts anys; llet, ous, sucre de canya, quinoa, arròs, oli, cafè… Des de llavors, no paro d’incorporar productes bio a la cistella de la compra. També en productes de cosmètica o per a la llar.

El meu must bio per excel·lència és el pa. Sóc molt “panera” i fan de l’obrador de Veritas, el controlo molt per no tenir trencaments d’estoc, he, he. Tampoc pot faltar a casa cafè en gra 100% aràbiga: m’agrada moldre’l en un molinet de ceràmica al moment.

Autor: Oriol Urrutia, Co-Editor

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Juny 2019

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here