Biogran, empresa espanyola amb més de 37 anys d’experiència en el sector de l’alimentació ecològica amb les seves principals marques El Granero Integral i Ecocesta, ha estat certificada per B Lab pel seu compliment amb els més alts estàndards en termes  socials i ambientals, transparència i responsabilitat empresarial.

La empresa de alimentación Biogran consigue la certificación B Corp

Les empreses B Corp conformen un moviment global de persones que, mitjançant els negocis, volen generar un impacte positiu en la societat i el medi ambient. Són un grup creixent d’empreses que estan reinventant la forma de fer negocis, usant la seva influència en el mercat per desenvolupar una economia més inclusiva i sostenible.

La Certificació B Corp mesura l’acompliment de la gestió en el conjunt de l’empresa
i cobreix cinc àrees d’impacte clau: Governança, Treballadors, Comunitat, Medi Ambient i Clients. El procés de certificació és molt rigorós. S’ha d’obtenir més de 80 punts i proporcionar proves de pràctiques socials i ambientals responsables, inclosos el subministrament d’energia, l’ús d’aigua i residus, la indemnització dels treballadors, la diversitat i la transparència corporativa entre d’altres. Per completar la certificació, la companyia ha d’incorporar el seu compromís amb el propòsit social en els estatuts de la seva companyia.

Biogran ara és part de les 71 empreses nacionals que s’han convertit en B Corp. La comunitat B Corp reflecteix l’economia europea amb companyies procedents de múltiples indústries i mides. Aquestes inclouen marques conegudes com Patagònia, Triodos Bank, Alessi, Ecoalf o Innocent, entre d’altres.

La creixent evolució en el sector d’aliments ecològics fa que la Certificació B Corp de Biogran sigui un pas notable, i assenyala un canvi cap a una major responsabilitat i transparència en el sector.

En paraules de Paloma Aguado, directora de màrqueting de Biogran “aquesta empresa es va fundar el 1982 amb uns valors i un propòsit molt clars. Apostem per una alimentació més saludable i respectuosa amb el medi ambient, i vam creure des del començament, que era possible construir una empresa rendible i al mateix temps, sostenible i coherent amb els seus valors. Des de llavors treballem amb les certificacions ecològiques més prestigioses, apostant per la traçabilitat de les nostres matèries primeres, per la igualtat i la conciliació, per les energies renovables, la formació en xarxes socials, tallers, escoles i associacions i la recerca de packagings més sostenibles, entre d’altres compromisos

Pablo Sánchez, Director Executiu de B Lab Spain, afirma: “Estem encantats de donar la benvinguda a Biogran a la comunitat de B Corp. Aquesta comunitat treballa per reduir la desigualtat, respectar i regenerar el medi ambient, enfortir les comunitats i crear llocs de treball d’alta qualitat amb dignitat i propòsit. Biogran és un nou membre de la comunitat B Corp que demostra, amb el seu exemple, com es poden arribar a aquests resultats”.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Octubre 2019