Perses, egipcis, grecs, romans …, coneixien les propietats antibacterianes, antivíriques i desinfectants de la plata. Els primers registres del seu ús amb fins medicinals i de conservació es poden trobar en el papir egipci Ebers, al voltant de 1500 a. de C.

La plata, potent antisèptic

La plata a llarg de la història

Els fenicis empraven recipients d’aquest material per emmagatzemar aigua i vi. També la feien servir per a fabricar els estris de taula, per motius higiènics. Ara sabem que els col·loides i nanopartícules de plata, bactericides naturals, esterilitzaven en certa manera els aliments i begudes. Els romans la van emprar per combatre infeccions a les ferides de guerra i també es va usar durant la Primera Guerra Mundial.

Usos

Tant la medicina tradicional xinesa com la ayurvèdica l’han fet servir per prevenir i tractar infeccions, així com tònic rejovenidor, reconstituent i afrodisíac, entre d’altres.

La medicina moderna ha utilitzat formes de plata de grau mèdic com la plata col·loidal (aigua i partícules molt petites de plata en suspensió, carregades elèctricament i obtingudes per electròlisi de plata pura en aigua destil·lada). La NASA l’empra en els viatges espacials per esterilitzar l’aigua.

Actualment, només es permet la comercialització de plata col·loidal per a ús tòpic i en oligoterapia

Beneficis

Se sap, però, que és capaç d’eliminar més de 650 patògens, sense que es generin mutacions resistents. Robert O. Becker, cirurgià i investigador, va arribar a assegurar que “la deficiència de plata és responsable del funcionament incorrecte del sistema immune“.

El 1914, la revista The Lancet va publicar l’estudi amb plata col·loidal del doctor nord-americà H. Crookes, en el qual es demostrava el seu potent poder germicida, sense cap contraindicació per a l’organisme.

Segons l’article publicat el 2018 al Centre Nacional d’Informació Biotecnològica dels EUA (en el qual es van revisar les patents de 2007-2017 sobre l’ús de la plata antimicrobiana en aplicacions mèdiques i de consum), “l’ús de la plata per les seves propietats antimicrobianes està augmentant en nombrosos camps, inclosos els sectors: mèdic, de consum, agrícola i industrial. En poc més de 10 anys, s’han registrat prop de 5000 noves aplicacions“.

Fins a mitjans de segle passat molts metges occidentals van emprar la plata col·loidal per cicatritzar ferides i cremades i per tractar desenes de malalties d’origen víric, bacterià o fúngic.

Tot i que la FDA no la considera segura des de 1997, metges investigadors com Margraf, Richard Davies, Larry C. Ford, Josef Peus, Uwe Reinelt o Björn Nordestrom, entre d’altres, defensen amb estudis sobre el seu ús .

La plata coloidal de BIOFLORAL

És obtinguda mitjançant electròlisi natural d’origen, un procés que reprodueix la ionització de l’aigua de mar causada per les descàrregues elèctriques de tempestes. D’aquesta manera, obtenim una plata col·loidal 100% natural, sense conservants ni components químics, amb aigua ultra pura i una concentració de partícules de plata a 20ppm per a una assimilació òptima.

La plata col·loidal obtinguda d’aquesta manera està considerada com un dels germicides naturals més potents i eficaços per la seva àmplia acció antisèptica.

  • Sense clorurs, nitrats, conservants ni altres productes tòxics
  • Dinamització en cascada per garantir l’eficàcia òptima
  • Ampolla d’ambre PET 500 ml, certificat per Ecocert, garantit sense bisfenols, sense metalls pesants, lliure de ftalats.

Pot ser emprada per a la neteja eficaç de superfícies. Per a tal fi, afegir un tap a un litre d’aigua i esperar 10 minuts per al seu ús.

ESPACI PATROCINAT PER
Biofloral

Logo Biofloral

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here