La Guia de Comerç Verd del districte de Sants-Montjuïc inclou botigues d’alimentació, bodegues i cellers, comerços d’higiene i cosmètica, de moda i complements, herboristeries, dietètiques, farmàcies, botigues de venda a granel, botigues especialitzades en residu zero, a més d’altres tipus de comerços com ferreteries, perruqueries o papereries.

Disponible la Guia de Comerç Verd del districte Sants-Montjuïc

La importància d’una Guía de Comerç Verd

La crisi actual ha servit per a posar de manifest la importància i el paper que juga el comerç de proximitat, però és necessari que les persones consumidores coneguin quines opcions de consum conscient tenen al costat de casa. Si es vol que la sortida de la crisi sigui també amb justícia social i ambiental cal que es donin eines a les persones per a  incorporar a les seves vides formes de consum més sostenibles.

És necessari que les persones consumidores coneguin quines opcions de consum conscient tenen al costat de casa

El model de consum actual, que es basa en l’usar i llençar, la comoditat, la rapidesa, el sobre envasat i els plàstics d’un sol ús, ha suposat grans impactes a nivell ambiental, econòmic i per a la nostra salut, així com una generació desmesurada de residus. Són moltes les evidències que demostren la insostenibilitat d’aquest sistema, la més greu de les quals és la crisi climàtica en què ens trobem.

La Guia està dirigida especialment a la ciutadania que, com a persones consumidores, té el poder de decidir què i com consumeix. A més, conté informació sobre els passos a seguir per avançar cap el residu zero i alternatives al model actual de consum.

Iniciativa ‘Comerç Verd’

La iniciativa Comerç Verd ja ha estat desenvolupada a altres barris de Barcelona, així com altres poblacions de Catalunya. Poden gaudir del distintiu Comerç Verds les botigues de proximitat que compleixin un o més d’aquests requisits:

  • Venda a granel.
  • Venda de productes de proximitat o de comerç just: entenent per proximitat els productes produïts a Catalunya i de comerç just els que tinguin el Segell de Fair Trade.
  • Venda de productes ecològics que tinguin certificació com alimentació, cosmètica, tèxtil, productes de neteja, etc.
  • Venda de productes reutilitzables o amb envasos retornables que facilitin la reducció de residus d’un sol ús i l’estalvi energètic i d’aigua.

La Guia es pot consultar a les webs de l’Associació Vida Sana i de Rezero.

Barcelona + Sostenible

A més, al mapa Barcelona+Sostenible de l’Ajuntament de Barcelona s’han incorporat itineraris per cadascun dels barris, Sants, Hostafrancs i Poble Sec, per tal que els veïns i veïnes puguin descobrir i visitar el Comerçs Verd que tenen més a prop.

L’elaboració de la Guia s’emmarca dins del projecte “Promoció del comerç sostenible al districte de Sants-Montjuïc” de l’Associació Vida Sana i Rezero amb el suport del programa Impulsem el que Fas de l’Ajuntament de Barcelona.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2021