El documental ‘Las 75’, rodat en Meki, Etiòpia, mostra un dels projectes de cooperació que són finançats per l’empresa d’Albacete, Cantero de Letur.

documental 'Las 75'

Ismael Olivares, director del documental ‘Las 75’

El passat cap de setmana va tenir lloc al Teatre Victoria de Hellín l’estrena del documental ‘Las 75’, que mostra l’activitat de cooperació de l’empresa Cantero de Letur a Etiòpia. El documental està realitzat pel director de cinema Ismael Olivares i es va rodar en Meki, Etiòpia, just abans de l’inici de la pandèmia.

Visibilitzar la situació dels països de Sud

L’empresa porta més de vint anys dedicant el 10% dels seus beneficis a diferents projectes de cooperació a tot el món. Sobre les motivacions de l’empresa per desenvolupar aquesta tasca, el seu director Pablo Cuervo diu que: “nosaltres pensem que occident està en deute amb els països de sud. Per això, des de la nostra humil posició, des que vam començar a generar superàvit, hem estat cooperant”. I són ja més de 20 anys donant suport prop de 10 projectes cada any per les zones més necessitades d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

Cantero de Letur porta més de 20 anys dedicant el 10% dels seus beneficis a diferents projectes de cooperació a tot el món

“Mitjançant aquest documental hem volgut visibilitzar de primera mà com funciona un projecte de cooperació. Hem volgut fer-ho sense jutjar-ho i sense posicionar-nos. I tractar d’obrir una finestra a la resta de el món a partir de l’experiència viscuda. ​​I que siguin els espectadors els que treguin les seves pròpies conclusions”, prossegueix Cuervo.

documental las 75
Exterior del Teatre Victoria de Hellín

El projecte de cooperació de Cantero de Letur

El documental que es va presentar a Hellín explica, sobre l’eix de la visita de Pablo Cuervo a Meki, els detalls d’aquest projecte concret que l’empresa finança. Es tracta d’un sistema per a proporcionar cabres a dones de la zona i formar-les en les seves cures per obtenir d’elles uns recursos complementaris a l’economia familiar. Al mateix temps es tracta d’atorgar a les dones de més autonomia de la que tenen actualment en aquesta zona que és mínima.

Presentació del documental

A la presentació van assistir el delegat de la Junta a la província i el delegat de la Conselleria d’Agricultura, els alcaldes de Letur i municipis veïns, la presidenta de la Societat Espanyola d’Agroecologia, proveïdors, clients, així com socis i personal de l’empresa.

Cantero de Letur és l’empresa degana en la producció de làctics ecològics a Espanya i els seus productes es troben presents en la major part de les cadenes de distribució alimentària així com en el comerç especialitzat.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2021