La nova edició del Congrés Ecològic Europeu (European Organic Congress) serà online, en directe des de Lisboa, del 16 al 18 de juny de 2021. Està organitzat per IFOAM Organics Europe i el seu soci portuguès, AGROBIO.

  • Per a participar pots registrar-te gratuïtament aquí 

Congrés Ecològic Europeu 2020 (format online)

El Congrés de 2021 reunirà les parts interessades en l’agricultura ecològica de tota Europa per parlar de l’evolució de les polítiques en matèria d’alimentació i agricultura ecològica. L’esdeveniment cobrirà l’alineació dels Plans Estratègics de la PAC amb el Pacte Verd de la UE, els canvis esperats en el Nou Reglament per a la producció ecològica de la UE, la contribució de l’ecològic a la mitigació del canvi climàtic, els sistemes alimentaris sostenibles i el desenvolupament rural.

Aquesta edició del Congrés és gratuïta i les places són limitades. Els professionals ja poden inscriure’s en la web del congrés i reservar el seu seient virtual.

Congrés Ecològic Europeu 2021: Consulta el programa

Sis sessions programades per als dies 16, 17 i 18 de juny, de 10 a 15.30 hores oferiran als assistents l’oportunitat d’interactuar i beneficiar-se dels coneixements i l’experiència de ponents i moderadors d’alt nivell sobre l’evolució de les polítiques en matèria ecològica.

Entre els ponents es troben Eduardo Cuoco, Director de IFOAM Organics Europe; Jan Plagge, President de IFOAM Organics Europe; Marian Blom de IFOAM Organics Europe/Bionext; Janusz Wojciechowski, Comissari d’Agricultura de la Comissió Europea; Christian Holzteiner, Cap de la Unitat d’Ús del Sòl i Finançament de la Innovació de la Direcció General d’Acció Climàtica de la Comissió Europea; i Daura Drexler, Doctora de l’Institut Hongarès de Recerca en Agricultura Ecològica (ÖMKi). L’organització ja ha facilitat més informació sobre el programa.

European Organic Congress 2021
Edició 2018 (presencial)

Primer dia: 16 de juny

La sessió d’obertura del Congrés amb Célia Nyssens, responsable de polítiques agrícoles de l’Oficina Europea de Medi Ambient, avaluarà com alinear els plans estratègics de la PAC amb el Pacte Verd de la UE. La sessió debatrà fins a quin punt les ambicions nacionals estan en línia amb els objectius del Pacte Verd de la UE, en particular l’objectiu d’aconseguir el 25% de terres ecològiques per a 2030. La situació actual de l’agricultura ecològica a Portugal es debatrà després d’una pausa per a dinar, on es relacionarà l’agricultura ecològica amb la salut i la biodiversitat.

European Organic Congress 2021
Eduardo Cuoco, director d’IFOAM Organics Europe a l’edició del Congrés Ecològic Europeu del 2018.

Segon dia: 17 de juny

El segon dia començarà amb una taula rodona sobre la mitigació i el segrest del clima en l’agricultura. Thomas Legge, Director de Programes d’Ús del Sòl i Agricultura de la Fundació Europea del Clima, s’unirà al debat sobre si la “neutralitat climàtica” és un objectiu realista i desitjable per al sector agrícola. En aquest sentit, es tindran en consideració l’actual enfocament en l’eficiència i les possibles compensacions amb els objectius de biodiversitat.

Si bé es reconeix en gran manera la necessitat d’una transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles, encara no hi ha consens sobre com aconseguir-ho. Iniciatives com el Pla d’Acció Ecològic, la contractació pública ecològica i altres iniciatives relacionades seran el centre de la sessió de la tarda del 17 de juny.

Aquesta edició del Congrés és gratuïta i les places són limitades

Últim dia: 18 de juny

L’últim dia tindrà lloc la sessió “El nou Reglament orgànic de la UE i el desenvolupament rural“. Aquesta se centrarà en els principals desafiaments per als operadors ecològics per a mantenir el compliment de les normes de la UE. Els canvis esperats podrien afectar la consecució de l’objectiu del 25% de terres ecològiques a la UE per a 2030? I, en aquest cas, com ho farien? Aquestes preguntes seran les protagonistes de la conferència del 18 de juny.

El desenvolupament i l’atractiu de les zones rurals dependran en gran part de la millora del clima i del rendiment mediambiental de l’agricultura. El congrés acabarà amb una exploració sobre com les iniciatives poden contribuir al desenvolupament de les zones rurals i a l’èxit del Pla d’Acció Ecològic. Els districtes ecològics, els laboratoris vivents i les demostracions agrícoles tindran un paper destacat.

El Congrés comptarà amb una declaració de clausura del Comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Janusz Wojciechowski.

EOC 2021

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here