Neix ASECOCV, la primera Associació que representa el sector ecològic de la Comunitat Valenciana per a vertebrar-lo, organitzar-lo i posicionar-lo de cara a el futur.

Neix ASECOCV, la primera Associació que representa el sector ecològic de la Comunitat Valenciana per a vertebrar, organitzar-lo i posicionar-lo de cara a el futur.
D’esquerra a dreta, Vicent Faro, José Antonio Rico, Regina Monsalve, Vicente Sanz (president de ASECOCV), Juan Castelló, Alfons Domínguez, Jesús Sanchis, Héctor López i Federico Samper.

El sector ecològic de la Comunitat Valenciana

Operadors de el sector ecològic de la Comunitat Valenciana, han creat l’Associació per a la defensa de la producció i alimentació ecològica de la Comunitat Valenciana (ASECOCV). Aquest nou òrgan té com a principal objectiu representar a la producció ecològica com a sector econòmic, a més de vertebrar-lo, organitzar-lo i posicionar-lo de cara al futur.

El sector de l’agricultura ecològica en general, i el de la Comunitat Valenciana, en particular, porta uns anys de creixement constant. Conscients d’això, els membres de Ple de l’Òrgan de Gestió de l’Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), entitat encarregada de controlar, certificar, representar, defensar, investigar i promocionar els productes ecològics, han considerat necessari impulsar aquesta associació.

L’associació està impulsada pels membres de Ple de l’Òrgan de Gestió de l’CAECV

ASECOCV neix en un moment clau per al sector ecològic de la Comunitat Valenciana, causa del seu creixement imparable en els últims anys. Per això, s’ha considerat que una entitat d’aquest tipus pugui organitzar-lo i posicionar-lo de cara a les estratègies presentades per la Unió Europea en el Pla d’Acció per a l’Agricultura Ecològica.

Punt de trobada professional

L’entitat vol ser el punt de trobada professional de el sector ecològic valencià “per donar veu als interessos comuns dels seus associats, reivindicant el model d’alimentació ecològica, generar major conscienciació social i contribuir a el creixement del consum ecològic”, explica el president de la entitat, Vicente Sanz.

Es va a comptar amb l’opinió d’operadors, universitats, comunitat científica, associacions i grups de consumidors per fer front als seus objectius

Per a això, es comptarà amb l’opinió d’operadors, universitats, comunitat científica, associacions i grups de consumidors per fer front als seus objectius, que també passen per l’ensenyament, la divulgació, la formació, la investigació, la promoció i la difusió del coneixement i la aplicació dels sistemes de producció ecològica i dels productes que d’ella s’obtinguin. A més, ASECOCV també complirà amb la funció d’assessorament als operadors de el sector a la implantació de sistemes de producció ecològica.

Reptes de el sector ecològic

Un dels reptes als quals s’enfronta el sector ecològic en general és a una evolució constant, per la qual cosa és necessari un sector ordenat, accessible i sostenible.

Tradicionalment, el sector ecològic a Espanya s’ha desenvolupat gràcies a la feina individual de molts pioners que, amb el seu esforç, han aconseguit que el sector hagi assolit les xifres que avui representa. Al mateix temps, la manca d’estructures associatives sectorialitzades ha impedit prestar una major atenció a el sector ecològic valencià i, per això, ha nascut ASECOCV, per cobrir aquesta necessitat que avui, més que mai, té un especial sentit.

Es tracta d’un lobby ecològic amb capacitat per reivindicar a totes les institucions aquelles decisions que puguin afectar el futur del sector

Parlem d’un lobby ecològic, format per persones físiques i entitats jurídiques, amb capacitat per reivindicar a les institucions locals, autonòmiques, nacionals i internacionals, d’una forma seriosa i responsable, aquelles decisions que puguin afectar el futur del sector ecològic de la Comunitat Valenciana .

Membres de la Junta Directiva

  • Vicente SanzPresident.
  • Regina MonsalveSecretària.
  • José Antonio Rico. Tresorer.
  • Alfons DomínguezVocal.
  • Federico SamperVocal.
  • Per a més informació visiti: www.asecocv.org

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2021