Des d’octubre 2013, Andreas Raab és el Director General de Raab Vitalfood. Va estudiar Enginyeria industrial i Biotecnologia a Dresden i Berlín i va obtenir el seu doctorat en el camp de la Química i la Microbiologia. Raab Vitalfood és una empresa familiar fundada l’any 1989 pel Sr. Michael Raab amb un objectiu: el desenvolupament d’aliments ecològics amb beneficis per a la salut, sent la seva principal prioritat que es compleixin els valors com la sostenibilitat, la consciència de qualitat, l’autenticitat, la integritat i la transparència.

Andreas Raab
Andreas Raab, Director General de Raab Vitalfood

Com podem reforçar el nostre sistema immunitari a través de l’alimentació?

Una dieta equilibrada és una condició prèvia important per a un sistema immunitari intacte. Perquè la defensa immunitària funcioni correctament, les vitamines i els minerals han d’estar disponibles en quantitats suficients. A més, els greixos alimentaris, com els àcids grassos Omega-3 i Omega-6, han de consumir-se de manera equilibrada i saludable. Una quantitat raonable de fibra en la nostra dieta és essencial per a mantenir un intestí sa. I finalment, però no menys important, les substàncies vegetals secundàries, com els polifenols, que actuen com a eliminadors de radicals lliures, secunden també el nostre sistema immunitari.

La pandèmia ha influït en la demanda dels vostres productes?

Sí, hem notat un augment de la demanda de productes que reforcen el sistema immunitari i poden ajudar l’organisme a combatre les infeccions i altres perills per a la salut.

Els suplements són una necessitat o una elecció?

Depèn. Sovint és recomanable i raonable complementar la dieta. Les deficiències vitamíniques típiques són la falta de vitamina D o de vitamina B12. També el ferro i el magnesi poden presentar mancances. Els metges poden comprovar-ho fàcilment. A més d’una dieta sana i equilibrada, el consum de substàncies vegetals secundàries concentrades pot recolzar la nostra salut i el nostre cos, de manera física i mental. La cúrcuma i la boswèl·lia, per exemple, actuen com a antiinflamatoris, la pols de gavarró amb vitamina C combat el dolor articular i l’OPC de raïm és altament antioxidant.

“El cos humà no està ben adaptat a un consum elevat de sucre i reduir-lo és, sens dubte, essencial per a una vida més saludable”

Un dels vostres productes estrella és l’oli d’algues Omega-3. Com aconsegueixen transformar l’alga Schizochytrium sp. en una alternativa vegetal sostenible al peix?

La microalga Schizochytrium sp. produeix grans quantitats dels àcids grassos Omega-3 DHA i EPA de manera natural. Aquest oli d’algues és una alternativa a l’oli de peix respectuosa amb el medi ambient. Les algues es conreen en tancs especials i no s’extreuen del mar, per la qual cosa la producció de l’oli no posa en perill l’ecosistema natural. Després del cultiu i la fermentació, les parets cel·lulars de les algues es trenquen perquè l’oli sigui accessible. Després es filtra suaument i s’introdueix en càpsules veganes. Aquest tipus de producció significa que no hi ha contacte amb contaminants ambientals.

Què és la D-Manosa? Quins problemes pot resoldre?

La D-Manosa és un monosacàrid (un tipus de sucre) que també es troba en el cos humà, per exemple, en les mucoses de les vies urinàries. Ocupa (emmascara) els llocs d’unió en la superfície del bacteri E. Coli, causant de les infeccions del tracte urinari. Els bacteris emmascarats ja no poden unir-se a les mucoses del tracte urinari i poden ser eliminades a través de l’orina. D’aquesta manera, ja no poden causar mal, la infecció pren un curs més suau i decau més ràpidament. La D-Manosa és una alternativa suau i natural als antibiòtics i funciona sense efectes secundaris negatius.

Raab Vitalfood ofereix edulcorants d’alta qualitat com l’estèvia i el sucre de bedoll (xilitol). Quina és la seva opinió sobre el consum de sucre?

El consum mundial de sucre augmenta contínuament des de l’inici de la seva producció industrial. Un dels principals problemes que comporta és l’elevada ingesta de calories, sovint acompanyada d’una activitat física escassa. L’obesitat i la diabetis són només dues de les moltes malalties causades per un alt consum de calories durant anys. Al meu entendre, el cos humà no està ben adaptat a un consum elevat de sucre i reduir-lo és, sens dubte, essencial per a una vida més saludable. Una forma fàcil i còmoda de reduir les calories, sense renunciar al sabor dolç, és utilitzar el xilitol. És tan dolç com el sucre normal, però té un 40% menys de calories. L’estèvia afegeix fins i tot menys calories, ja que només 3 gotes de líquid d’estèvia equivalen a 3 g de sucre normal (= 1 terròs de sucre).

Autor: Oriol Urrutia, Co-Editor i Politòleg

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Agost 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here