Els dies dimecres 8 i dijous 9 de setembre, al pavelló 8 d’IFEMA Madrid, se celebra Organic Food Iberia juntament amb Eco Living Iberia, l’esdeveniment més important organitzat a Espanya per a professionals del sector ecològic. Aquest 2021, després d’una primera edició reeixida l’any 2019 i la necessitat de posposar l’edició 2020 a causa de la pandèmia, la fira espera en la seva segona edició superar expectatives i connectar a professionals del sector ecològic.

Organic Food Iberia: torna la cita professional bio a Espanya
©Bio Eco Actual. Pedro Gumiel, co-fundador d’Alimentos Ecológicos Gumendi

Organitzada per Diversified Communications i IFEMA Madrid, Organic Food Iberia, junt amb Eco Living Iberia i Organic Wine Iberia, espera aquest any rebre a majoristes, minoristes, botigues especialitzades, departaments de compres de supermercats, distribuïdors, al sector horeca, càtering i botigues online d’alimentació. També estarà molt viu el sector vinícola, gourmet i delicatessen. A la fira es podran conèixer productes certificats ecològics de les empreses expositores espanyoles, portugueses i d’àmbit internacional. S’esperen prop de 300 expositors, entre els quals destaquen els pavellons regionals, que presenten i promocionen els seus productes més emblemàtics i d’origen; així com reconegudes empreses i les associacions sectorials.

Activitats, ponències, reunions i seminaris a Organic Food Iberia

Espanya és el país amb major producció ecològica d’Europa i es constata un augment imparable també en el consum interior de productes ecològics, amb un 16,5% més que l’any passat.

A més de conèixer, presentar, oferir, comprar i vendre els productes pròpiament dits, a la fira es duen a terme, entre altres activitats, ponències, reunions i seminaris, entre els quals destaca la taula rodona per debatre el Pla de la Comissió per estimular l’agricultura ecològica a la Unió Europea, amb la participació del Conseller Principal de la Direcció General d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea, Diego Canga Fano, o les sessions ‘Meet the Buyer’, en què els participants poden contactar amb possibles clients o proveïdors.

S’esperen prop de 300 expositors, entre els quals destaquen pavellons regionals, reconegudes empreses i associacions sectorials

Malgrat només haver celebrat una edició, l’esdeveniment ja ha estat situat entre les 20 fires professionals més importants d’Espanya. Són dos dies intensos per al sector ecològic, que serveixen per omplir-se de inspiració, informar-se, compartir experiències i, en definitiva, contribuir a el creixement d’un sector tan essencial per a la transició ecològica de l’economia de la producció i del consum alimentari.

Zona d’Innovació i Eco & Organic Awards Iberia

Per conèixer les últimes novetats del mercat, la zona d’innovació és clau. Allí els visitants voten els seus productes preferits en cada categoria i, al finalitzar la fira, es realitzarà el lliurament de premis Eco & Organic Awards 2021.

Eco Living Iberia

La fira acollirà també les últimes tendències del món natural i sostenible, amb la participació a Eco Living Iberia de destacats productors i distribuïdors de cosmètica natural i ecològica, productes de tèxtil i moda, parament de la llar i drogueria.

Organic Wine Iberia

El sector vinícola té una gran importància i per això té a la fira la seva zona exclusiva i destacada sota el nom d’Organic Wine Iberia. En aquesta zona es presentaran els millors vins ecològics del panorama internacional de la mà de cellers i elaboradors, comptant també amb degustació a la zona de tasts.

©Bio Eco Actual. Susana Andrés Omella (Project Director) i Carsten Holm (Director General de Diversified Communications)

Protocols de seguretat contra el Covid-19

Per accedir al recinte serà necessari haver adquirit l’entrada prèviament a la web de la fira. També és obligatori l’ús de mascaretes mentre es romangui a l’interior i mantenir distància de seguretat.

Per garantir una bona qualitat de l’aire, IFEMA Madrid aplica els protocols recomanats per l’OMS, d’acord amb l’estudi de l’Associació Tècnica Espanyola de Climatització i Refrigeració que es concreten en excés de ventilació, eliminació de la recirculació de l’aire i sistemes de filtració.

Del Camp a la Taula i Pacte Verd Europeu

La pandèmia ha conscienciat a més persones de la importància de la seva elecció pel que fa als seus aliments. Els animals confinats en macrogranges, alimentats amb pinsos transgènics, controlats i atiats a créixer més ràpid amb antibiòtics, no són una bona opció. Consumir els vegetals ruixats amb productes tòxics, tampoc. Els aliments d’origen vegetal ecològics són la solució a moltes cares del poliedre de problemes que tenim a la vista.

Les connexions a nivell de negoci són imprescindibles per a una transformació del sistema alimentari espanyol, europeu i mundial

Les estratègies de la Comissió Europea Farm to Fork (Del Camp a la Taula) i Green Deal (Pacte Verd Europeu), pretenen arribar al 25% de sòl conreat en ecològic per a l’any 2030. Per aconseguir-ho, calen instruments que accelerin la demanda de productes ecològics per part dels consumidors. L’activació del negoci en el sector estimula als agricultors a fer la transició a ecològic de les seves terres i als polítics a legislar a favor seu. Es tracta de premiar l’agricultor que no només no contamina, sinó que ofereix productes saludables. Donar-li el valor real, el cost real als productes, en termes de participació en la protecció de la biodiversitat i aportació de nutrients de qualitat a el conjunt de la societat. Organic Food Iberia hi contribueix.

Així mateix, les connexions a nivell de negoci són imprescindibles per a una transformació del sistema alimentari espanyol, europeu i mundial. Fires com Organic Food Iberia faciliten trobades amb potencial per transformar i modelar la producció d’aliments del futur, connectant als diferents actors de la cadena de valor del producte que com a consumidors trobem en el nostre herbolari, botiga o supermercat de confiança.

Autora: Montse Mulé, Editora

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2021